Άρθρο Γιώργου Αμυρά: Η ΝΔ εκφράζει τις δυνάμεις της παραγωγικής Ελλάδας

19

Πιστεύω στη δύναμη των μεταρρυθμίσεων που θα πηγάζουν από τις ανάγκες της κοινωνίας και θα γίνονται πράξη από ανθρώπους που θα νοιάζονται για το γενικό καλό. O Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός που μπορεί να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που χρειάζεται η Ελλάδα, όχι μόνο στην οικονομία αλλά παντού.

Στην Παιδεία, που επί Σύριζα κυριολεκτικώς έχει διαλυθεί, στην υγεία που διαρκώς υποβαθμίζεται, στη δημόσια ασφάλεια και στο κοινωνικό κράτος. Η Ελλάδα οπισθοδρόμησε επί Τσίπρα, δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε άλλες ευκαιρίες. Οι άλλες χώρες της Ευρώπης τρέχουν, πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, η Νέα Δημοκρατία με την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη εκφράζει τις δυνάμεις της επανεκκίνησης που είναι αναγκαία για τη χώρα όσο ποτέ άλλοτε.

Σχεδόν 4 χρόνια μετά τις τελευταίες κάλπες οι ευρωεκλογές έχουν λάβει και χαρακτήρα αναμέτρησης για την εγχώρια πολιτική σκηνή. Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις και για τα ζητήματα της καθημερινότητας αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουν ότι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Θέλουμε καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες για τις ευρωεκλογές ώστε να φύγει γρηγορότερα η αποτυχημένη κυβέρνηση Τσίπρα. Οι προτάσεις μας για τη μείωση των φόρων και εισφορών ώστε να έχουμε επενδύσεις, την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη βελτίωση της κρατικής διοίκησης με αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών, βρίσκουν διαρκώς έδαφος γιατί απαντούν στα αιτήματα των δυνάμεων της κοινωνίας, των ανθρώπων της παραγωγής και του μόχθου. Ταυτόχρονα, θέλουμε μία ισχυρή εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μεταφέρουμε την ατζέντα της ΝΔ με δυναμισμό και επιτυχία στην υπόλοιπη Ευρώπη. Σε ο,τι αφορά εμένα, εφόσον εκλεγώ, θα αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για δύο βασικά ζητήματα: Πρώτον, να επιστρέψουν οι παραγωγικοί Έλληνες που σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό, πίσω στη χώρα μας. Να δημιουργηθούν ευκαιρίες, ποιοτικές δουλειές και να υπάρξει αξιοκρατία ώστε οι Ελληνες που έχουν καταφύγει σε άλλες χώρες για να βρουν την τύχη τους να γυρίσουν με τις καλύτερες συνθήκες.

Δεύτερον, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Εδώ και 16 χρόνια αγωνίζομαι προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν κυβερνήσεις και φορείς για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα γιατί όλα ξεκινούν από το περιβάλλον.

Γιώργος Αμυράς, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr