Αριστερή κουτοπονηριά και κυνήγι ανεμόμυλων

by MANIFESTO

Η Αριστερά γενικότερα μα κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτικός χώρος που είχε από τη βάση έως την κορυφή του πολιτικού dna την ιδεοληψία μαζί με την κουτοπονηριά της μικροπολιτικής. Χώρια που σε όλη την πολιτική τους διαδρομή κυνηγούσαν κι εξακολουθούν να το πράττουν, ανεμόμυλους. Δηλαδή επινοούσαν και πάλευαν με φανταστικούς εχθρούς και με μικρές κι επουσιώδεις διαφορές δημιουργούσαν στη φαντασία τους παγιωμένες καταστάσεις μίσους  που πυροδοτούσαν και πυροδοτούν λυσσαλέους ενδόμυχους πολέμους.

του Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου

Ακούστε: Προχθές τα έβαλαν με την εταιρεία δημοσκοπήσεων ΟΡΙΝΙΟΝ και ζήτησαν την παρέμβαση της επιτροπής  Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επειδή μια δημοσκόπησή της … αντιμετωπίστηκε με «πανηγυρισμούς» από τα  προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ!!! Ε και; Ακόμη κι αν είναι έτσι, τι τον κόφτει τον ΣΥΡΙΖΑ πώς αντιμετωπίζει ένα γεγονός ο Τύπος και τα ΜΜΕ.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση -κατά ΣΥΡΙΖΑ- ήταν εναρμονισμένη με τις προσδοκίες και τα όνειρα των επιτελών του Μαξίμου, ενώ θεωρούν ότι είναι «ύποπτο» το γεγονός πως  η δημοσκόπηση δεν αναφέρει για ποιον διενεργήθηκε.

Έχει κι άλλο: Στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι τους προκάλεσε  «αλγεινή εντύπωση η εξόφθαλμη παρέμβαση της δημοσκόπησης στα εσωκομματικά ενός άλλου κόμματος του ΚΙΝΑΛ, εν μέσω της διαδικασίας για την εκλογή αρχηγού»! Αναφερόμενοι στα ευρήματα για το ΚιΝαλ!

Μα, θέλουν και τα λένε αυτά; Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται;

Φυσικά, για τα του ΚιΝαλ είναι σαφές ότι τους ενοχλεί ότι στη δημοσκόπηση (όπως και σε άλλες) ο Λοβέρδος προηγείται της Φώφης Γεννηματά, που τη θεωρούν «μικρών κυβικών» και του χεριού τους για το εγγύς ή απώτερο μέλλον…

Κι ενώ λένε ότι η ΟΡΙΝΙΟΝ με την έρευνά της επεμβαίνει στα εσωτερικά του ΚιΝαλ και μάλιστα σε καιρό που «τρέχει» η εσωκομματική διαδικασία, κάνουν το ίδιο κι εκείνοι, επειδή ο Λοβέρδος αποτελεί «κόκκινο» πανί για εκείνους….

Να γιατί μιλάμε για κουτοπονηριά ή κυνήγι ανεμόμυλων.

Να πούμε κι άλλο παράδειγμα;

Ακούστε: Πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και φώναζε για τον νόμο περί εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμφώνως με τον οποίο και για να αποφεύγονται οι περιπτώσεις ακυβερνησίας των ΟΤΑ, θεσπίζεται όριο νίκης το 43%.

Ακούστε: Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι έτσι τα δημοτικά συμβούλια «δένονται» στο άρμα του δημάρχου.  Μα αυτό δεν είναι λογικό; Οι κοινωνίες ψηφίζουν δήμαρχο συμφώνως με αυτά που έχει επαγγελθεί. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον επιθυμεί τους δημάρχους να «δένονται» στις … «επιθυμίες» του κάθε συμβούλου ή του κάθε μικρού συνδυασμού… Δηλαδή,  επιθυμεί την ακυβερνησία!

Προσέξτε: Στις προηγούμενες εκλογές στους ΟΤΑ, με την απλή αναλογική, εξελέγησαν 7 περιφερειάρχες και 220 δήμαρχοι με μειοψηφίες στα δημοτικά συμβούλια!!! Δηλαδή, δημιουργήθηκε αναγκαστικά ένα αλισβερίσι άνευ προηγουμένου προκειμένου να κυβερνηθούν οι δήμοι. Κι όταν μιλάμε για αλισβερίσι, εννοούμε και τα «πέριξ» αυτού…. Κι ο νοώ νοείτο!

Παράδειγμα: Στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος διέθετε ΜΟΛΙΣ 7 συμβούλους σε πλειοψηφία 25! Σε άλλους δήμους άλλοι δήμαρχοι εξέλεξαν 6-8 συμβούλους, όταν ήθελαν πλειοψηφίες των 15 ή των 20 συμβούλων. Στην περιφέρεια των Ιονίων νησιών η Ρόδη Κράτσα εξέλεξε 12 συμβούλους σε σύνολο 41! Άρα, η απλή αναλογική που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ναι μεν αποτελεί πεμπτουσία της δημοκρατίας αλλά ΜΟΝΟ προβλήματα δημιουργεί και τελικά παραλύει την διοίκηση.

Προσέξτε: Αυτό θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ! Χωρίς δυνάμεις στον χώρο των ΟΤΑ, το μόνο που του μένει είναι να τα κάνει μπάχαλο και να τορπιλίζει το έργο δημάρχων και περιφερειαρχών προσκείμενων στη Νέα Δημοκρατία και στο ΚιΝαλ. Ας γίνουν όλα στάχτη και μπούλμπερη…

Άρα; Κουτοπόνηρες μικροπολιτικές τακτικές χωρίς ίχνος λογικής και πολιτικού ρεαλισμού. Χωρίς να φταίει καμιά ΟΡΙΝΙΟΝ ή κανένας εξ εκείνων που συντάσσονται με την κοινή λογική που εκείνοι αρνούνται…

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα