Αργά μαθαίνουν οι Φρύγες

245
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΗ νέα Βουλή χωρίς τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Σε ελάχιστες ημέρες το αποτέλεσμα των εκλογών της 7.7.2019 θα επιβεβαιώσει την επαναφορά στην κανονικότητα του τρόπου λειτουργίας του πολιτικού συστήματος της χώρας και θα επιβάλλει αφενός την υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων και αφετέρου την ποιοτική αναβάθμιση του «ήθους και του ύφους» της εξουσίας που ευαγγελίζεται η «νέα διακυβέρνηση» του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτσάκη.

Γράφει ο πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών
Γιάννης Γ. Ζαφειρόπουλος
Το αναμενόμενο – με μέγιστη πιθανότητα – νικηφόρο για τη Ν.Δ. εκλογικό αποτέλεσμα θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ποιοτική αναβάθμιση των κοινωνικών, των αυτοδιοικητικών και κρατικών θεσμών. Η χώρα πρέπει «να ξανακερδίσει τον χαμένο καιρό» και η νέα διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να διδαχθεί και να απορρίψει τους αργούς και αναποτελεσματικούς ρυθμούς προσαρμογής στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι … «αυταπάτες» τους εμπόδισαν να ανατρέψουν την ρήση του Hume “Sero sapiunt Phryges” [Αργά μαθαίνουν οι Φρύγες] και «μαθήτευσαν» και ασκήθηκαν (!) «στο κεφάλι του κασίδη» καταστρέφοντας ουσιαστικά τη λεγόμενη – μεσαία τάξη της χώρας.
Από την άλλη πλευρά η σημερινή ηγεσία του πρώην ΠΑΣΟΚ [και οι συνεργάτες της] του Κινήματος που ηγήθηκε με επιτυχία των εθνικών προσπαθειών για την ανάληψη, από τους μη προνομιούχους συμπατριώτες μας, πρωταγωνιστικού ρόλου στη Νέα Ιστορία της πατρίδας μας, σήμερα επιδίδονται σε μια εκστρατεία εκφοβισμού και κινδυνολογίας. Ουσιαστικά επιδιώκεται με αυτές τις επικοινωνιακές μεθόδους να ακινητοποιήσουν τη μεσαία τάξη πάνω στις ευάλωτες, και γκρεμισμένες από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επάλξεις, του «μπαμπούλα» του νεοφιλελευθερισμού. Ενώ και η εκδίωξη του πρ. Προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου επιβεβαίωσε τη σκοπιμότητα μετάλλαξης αυτού του πολιτικού χώρου σε ένα ιδεολογικά αφυδατωμένο και πολιτικά αναξιόπιστο μόρφωμα, απρόθυμο και ως εκ τούτου ανίκανο να απαντήσει με ευθύτητα και καθαρότητα στην άρνηση οποιασδήποτε συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ [… τη στρατηγική ήττα του οποίου άλλωστε διατείνεται ότι επιδιώκει!].
Θέλουν να αγνοούν ότι στις εκλογές της 7.7.2019 κρίνονται πρωτίστως η επαναφορά της χώρας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, η εξασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας και κυρίως η αντιστροφή του κλίματος μιας διαφαινόμενης ουσιαστικής στασιμότητας με άμεσο στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης. Η πορεία προς την ουσιαστική, βιώσιμη και μόνιμη ανάκαμψη δεν θα είναι εύκολη. Η αργή μείωση της ανάπτυξης και το υψηλό – ακόμη – δημόσιο χρέος, σε συνδυασμό και με τις πρόσφατες επισημάνσεις του Κεντρικού Τραπεζίτη Καθ. Ι. Στουρνάρα, αποδεικνύουν ότι βρίσκεται σε ορθή κατεύθυνση η προγραμματική επαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι συνθήκες απαιτούν το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο να λειτουργήσει χωρίς αποκλεισμούς κοινωνικών ομάδων – κατηγοριών, ή περιοχών της χώρας. Απαιτείται να δοθεί βάρος και στις περιφερειακές ανισότητες που υπάρχουν, αλλά και στις ενδοπεριφερειακές που πλήττουν μακροπρόθεσμα και την ίδια την εθνική υπόστασή μας [Βλ. δημογραφικό πρόβλημα].
Οι πολιτικές συνθήκες επηρεασμένες δραματικά από μικρομματικές σκοπιμότητες διαμορφώνουν αυτές οι ίδιες τελικά … ερήμην και εναντίον της θέλησης των δημιουργών τους το κλίμα ενίσχυσης της αυτοδυναμίας της Ν.Δ., με την ελπίδα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ηγηθεί με αποφασιστικό τρόπο της εθνικής προσπάθειας να «ξανακερδίσει το χαμένο καιρό» της η πατρίδα μας.

Ο Γιάννης Γ. Ζαφειρόπουλος είναι νομικός – συγγραφέας, πρ. Βουλευτής Ηλείας και Β΄ Αθήνας και πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών.