Αποστόμωσε την Τσιλέρ ο Βαρβιτσιώτης

by MANIFESTO

Της έκοψε το βήμα με συνοπτικές διαδικασίες. Ο λόγος για τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος κλήθηκε να αντιμετωπίσει το θράσος της Τουρκάλας Τσιλέρ. 

Η εν λόγω βουλευτής συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συμβουλίου της Ευρώπης, με προεδρεύοντα τον  Βαρβιτσιώτη και εκτίμησε πως ήταν η στιγμή για να εκμεταλλευθεί τον υπουργό προς όφελός της. «Γιατί κάνετε ασκήσεις σε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά; Και γιατί τα εξοπλίζετε;» τον ρώτησε διακόπτωντάς τον και ο ανΥΠΕΞ της έκοψε το βήχα: «Το κάνουμε εξαιτίας σας. Τη στιγμή που απειλούνται τα νησιά μας, τη στιγμή που έχετε το casus belli και μας απειλείται με πόλεμο, θα το κάνουμε. Αλλά, για πείτε μου: Τα ελληνικά αεροπλάνα είναι αυτά που πετούν πάνω από την Τουρκία χωρίς σχέδια πτήσεως και παραβιάζουν τον τουρκικό χώρο, ή είναι τα ελληνικά πλοία που παραβιάζουν χωρικά ύδατα και κυριαρχικά δικαιώματα;».

Η Τσιλέρ – καμία σχέση με την πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας- δεν ξανακούστηκε.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα