Αποφυλακίζεται ο Σώρρας λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου

1316

Στην κόψη του ξυραφιού κρέμεται η δίκη για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα και των 22 συγκατηγορουμένων του, καθώς στις 16 Δεκεμβρίου ο κατηγορούμενος πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» θα πρέπει να αποφυλακιστεί λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου, που είναι το ανώτατο όριο προφυλάκισης που θέτει το Σύνταγμα. Για το λόγο αυτό η δίκη του που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων «τρέχει» προκειμένου η όποια ετυμηγορία του δικαστηρίου να έχει εκδοθεί μέχρι τότε.

Από τα έως τώρα πάντως δεδομένα διαφαίνεται ότι η δίκη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε καθώς ήδη ολοκληρώθηκε ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων κατηγορίας.

Η σύλληψη του Α. Σώρρα έγινε στις 16 Ιουνίου 2018 και από τότε ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνελεύσις» βρίσκεται προφυλακισμένος. Ο Αρτ. Σώρρας τον Σεπτέμβριο του 2012 είχε εμφανιστεί ως νόμιμος κάτοχος 6 χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία δώριζε στο ελληνικό δημόσιο για την αποπληρωμή του χρέους.

Ο προφυλακισμένος πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» κατάφερε να πείσει χιλιάδες πολίτες ότι είναι διαχειριστής 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, το 2017 είχε καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για υπεξαίρεση. Η καταδίκη του, προέκυψε μετά από καταγγελία πρώην συνεργάτη του, ο οποίος είχε αναφέρει στις αρχές ότι ο Αρτ. Σώρρας του είχε κλέψει 100.000 ευρώ την περίοδο που είχαν μαζί επιχείρηση με παιδότοπους.  πηγή: lawandorder.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr