Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος

72
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΡ.ΦΛΩΡΟΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ 50 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΕΡΓΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ

Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί εντός των προσεχών ωρών ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, μετά την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

Ο Αρ.Φλώρος εξέτιε ποινή 21 ετών κάθειρξης για την υπόθεση της ΕΝΕΡΓΚΑ, η οποία εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό από το ίδιο δικαστήριο.

Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα του επιχειρηματία και αποφάσισαν την αποφυλάκιση του με την καταβολή εγγύησης 50 χιλιάδων ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του Αρ.Φλώρου βασίστηκε στις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα, όπου πλέον η ανώτατη ποινή για οικονομικά εγκλήματα φτάνει τα 15 έτη. Έτσι σε συνδυασμό με τα ελαφρυντικά που του είχαν αναγνωριστεί στον πρώτο βαθμό, την επιστροφή των επίδικων χρημάτων στο Δημόσιο και το χρόνο παραμονής του στη φυλακή, οι δικαστές έκριναν ότι έχει εκτίσει τον απαιτούμενο κράτησης και μπορεί να αποφυλακιστεί με όρους.