Αποχώρησε η Όπρα Γουίνφρεϊ από την παραγωγή ντοκιμαντέρ

15

Η Όπρα Γουίνφρεϊ αποχώρησε από την παραγωγή του άτιτλου ντοκιμαντέρ της Apple TV+, που αφορά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών από τον πρώην μουσικό παραγωγό Ράσελ Ρας (Σίμανς).

«Αποφάσισα ότι δεν θα συμμετάσχω πλέον στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ των Κέρμπι Ντικ και Έιμι Ζίρινγκ και δεν θα μεταδοθεί από την Apple TV+» δήλωσε η Γουίνφρεϊ στο «The Hollywood Reporter».

«Πρώτα απ’ όλα, θέλω να γνωστοποιήσω ότι κατηγορηματικά πιστεύω και υποστηρίζω τις γυναίκες. Οι ιστορίες τους αξίζει να ειπωθούν και να ακουστούν. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για το ντοκιμαντέρ, για να φωτιστούν από όλες τις πλευράς, όλα όσα έχουν υποστεί τα θύματα και έγινε σαφές ότι οι δημιουργοί κι εγώ δεν κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος σε αυτό το δημιουργικό όραμα. Ο Κέρμπι Ντικ και η Έιμι Ζίρινγκ είναι ταλαντούχοι κινηματογραφιστές. Σέβομαι αυτό που κάνουν, αλλά δεδομένης της επιθυμίας τους να προβάλουν την ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance, όπως πιστεύω, πριν να είναι ολοκληρωμένη, αισθάνομαι ότι είναι καλύτερο να αποχωρήσω. Θα συνεργαστώ με την Time to Up για να υποστηρίξω τα θύματα που επηρεάζονται από την κακοποίηση και τη σεξουαλική παρενόχληση».

Το ντοκιμαντέρ, παρά την αποχώρηση της Γουίνφρεϊ, περιλαμβάνεται κανονικά στο πρόγραμμα του φεστιβάλ Sundance, όπου και θα κάνει την πρεμιέρα του, σύμφωνα με τους κινηματογραφιστές.

«Η αποκάλυψη σκληρών αληθειών δεν είναι ποτέ εύκολη και οι γυναίκες στο ντοκιμαντέρ μας δείχνουν εξαιρετική δύναμη και θάρρος, υψώνουν τις φωνές τους για να αντιμετωπίσουν τη σεξουαλική κακοποίηση στη μουσική βιομηχανία», δήλωσαν ο Ντικ και η Ζίρινγκ.

«Έχουμε απογοητευθεί από την αποχώρηση της Όπρα Γουίνφρεϊ από την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι που έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι πιστεύει και υποστηρίζει τα θύματα της ταινίας. Οι #MeToo εμπειρίες των μαύρων γυναικών αξίζουν να ακουστούν, ειδικά σε βάρος ισχυρών ανδρών, συνεπώς θα συνεχίσουμε με τα σχέδιά μας, να προβάλουμε την ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance. Η παραγωγή της διήρκησε περισσότερο από δύο χρόνια και αποτελεί φάρο ελπίδας για τις φωνές που δεν ακούγονται εδώ και χρόνια και μία έμπνευση για όποιον θέλει να ξανακερδίσει τη δύναμή του», είπαν.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr