Αποχωρεί από την πολιτική η αντιδήμαρχος της Βιέννης Μαρία Βασιλάκου

67
Αποχωρεί από την πολιτική η αντιδήμαρχος της Βιέννης Μαρία Βασιλάκουtomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Με τη σημερινή μεταβίβαση στη διάδοχό της των αξιωμάτων της στην δημαρχία και στο κόμμα, συντελείται η αποχώρηση από την πολιτική της ελληνικής καταγωγής κορυφαίας πολιτικού των Αυστριακών Πράσινων Μαρίας Βασιλάκου.

H Mαρία Βασιλάκου διατελούσε από τον Νοέμβριο του 2010 μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια κυβερνήτης της πόλης και του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, το πλέον υψηλό πολιτικό αξίωμα που έχει καταλάβει έως τώρα πολιτικός ελληνικής καταγωγής στην Αυστρία.

Η ίδια εμφανίζεται ευχαριστημένη με την εννιάχρονη θητεία της στο δεύτερο υψηλότερο αξίωμα στην πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, που και εφέτος κατέκτησε την πρώτη θέση, για δέκατη στη σειρά φορά, στον κατάλογο των 231 αξιολογούμενων μητροπόλεων του κόσμου.

“Μπόρεσα να διεκπεραιώσω όλα εκείνα με τα οποία καταπιάστηκα, γεγονός που μου αναγνωρίζουν φίλοι και εχθροί”, δηλώνει η ίδια, έχοντας ανακοινώσει ήδη πριν από πολλούς μήνες τη σημερινή αποχώρησή της, από την οποία ιδιαίτερα δύσκολο θα της φανεί “ο αποχωρισμός από ανθρώπους με τους οποίους μεγαλώσαμε μαζί”.

Ταυτόχρονα, η Μαρία Βασιλάκου, “η Μαίρη”, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, χαίρεται ιδιαίτερα για την νέα περίοδο της ζωής της, καθώς θεωρεί πως κάνει πολύ καλό “κάποιος στα πενήντα του, να ξαναρχίζει από την αρχή”, σχεδιάζοντας η ίδια, στη βάση της πολύχρονης πείρας της, να παραμείνει σε αυτό που αγαπά περισσότερο, στη “διαχείριση πόλεων” και να συμβάλει με συμβουλευτική ιδιότητα σε συγκεκριμένα εγχειρήματα σε πόλεις στην Αφρική και στην Ασία.

Σε σχέση με το τι παραμένει από την εννιάχρονη δράση της από το δεύτερο υψηλότερο αξίωμα στην αυστριακή πρωτεύουσα, η Μαρία Βασιλάκου τονίζει ότι “το σημαντικότερο είναι πραγματικά η συνολική εικόνα που εκπέμπει η Βιέννη, ως σφύζουσα, ανοικτή πόλη, η οποία επωφελήθηκε μέσα στα προηγούμενα χρόνια από εκατοντάδες προγράμματα και στην οποία στρέφει τα βλέμματά του ο κόσμος”.

Για την ίδια, “η Βιέννη έχει καταλάβει διεθνώς ένα ρόλο πρότυπου, όταν πρόκειται για την κατεύθυνση στην οποία εξελίσσονται οι πόλεις, στη Βιέννη είναι δυνατή και προσιτή η καλή ζωή για όλους”.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr