Κόλαση η Αττική Τετάρτη και Πέμπτη: Χειρόφρενο τραβάει και το ΜΕΤΡΟ

49

«Χειρόφρενο τραβούν» οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) και στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), «προκηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 3/10/19 από ώρα 12:00 έως 15:00», με αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ.

Όπως τονίζει η ΣΕΛΜΑ «αντιδρούμε ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που καταργεί τις συμβάσεις εργασίας, φακελώνει την συλλογική δράση των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ήδη εμείς οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες βιώνουμε στο πετσί μας τον εμπαιγμό της εργοδοσίας και την μη τήρηση πολύ σημαντικών άρθρων της συλλογικής σύμβασης εργασίας μας, που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019».

Την Τετάρτη, από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ, θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τα τρόλεϊ. Οκτώ το πρωί με 10 το βράδυ, θα κινηθεί το τραμ.

Επίσης, σε 24ωρη απεργία προχωρούν στις 2 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Προαστιακό, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας και την επόμενη ημέρα, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ.

Στα πλοία, η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) απέρριψε την πρόταση για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, ωστόσο τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία υπερψήφισαν και καλούν τους επιβάτες και οδηγούς ΙΧ και φορτηγών να αποφύγουν την ημέρα εκείνη τη μετακίνησή τους στο λιμάνι του Πειραιά.

.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr