Απειλές από τον «Ρασπούτιν»: Στο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν να τινάξουν στον αέρα τη συνεδρίαση της Προανακριτικής

102

Λίγες ώρες μετά την νέα και επί της ουσίας την πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως κάνουν σχέδια για να την τινάξουν για άλλη μια φορά στον αέρα.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση ήταν η παρουσάι των Τζανακόπουλου- Πολάκη οι οποίοι παρά το γεγονός ότι είχαν εξαιρεθεί και υπάρχουν άλλοι τρόποι για να διεκδικήσουν το δίκιο τους εφόσον θεωρούν πως υπάρχει, επέλεξαν τον πολιτικό τραμπουκισμό.

Τώρα, Δευτέρα 11/11, την σκυτάλη παίρνει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος απειλεί τους βουλευτές μέλη της επιτροπής να ζητήσουν την εξαίρεση τους ώστε να μην διαπράξουν αδίκημα.

Τι λέει λοιπόν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος; «Αν ισχύουν όσα προσφάτως είδαν το φως της δημοσιότητας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή, που έχει συσταθεί για να διερευνήσει τη δήθεν τέλεση αξιόποινων πράξεων από εμένα, οφείλουν να δηλώσουν άμεσα εάν υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να δικαιολογήσουν εμφανή δυσπιστία για την αμεροληψία τους.

Η οποιαδήποτε εμπλοκή τους με το μέγα σκάνδαλο Novartis είτε τώρα, είτε στο παρελθόν, η οποία ενδεχομένως να συνδέεται ακόμη και με ποινικές ευθύνες τους, καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή τους στην προκαταρκτική επιτροπή. Το ίδιο ισχύει και αν υπήρξαν συνήγοροι οποιουδήποτε εμπλεκομένου, κατηγορουμένου ή μηνυτή στην υπόθεση αυτή.

Αν δεν το πράξουν άμεσα και δεν τους εξαιρέσει η προκαταρκτική επιτροπή, θα έχουν διαπράξει το ποινικό αδίκημα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης, θα πλήξουν το κύρος της επιτροπής, θα ακυρώσουν το έργο της και θα επιβεβαιώσουν για άλλη μία φορά ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την εκδικητική πολιτική δίωξη που εξυφαίνεται σε βάρος μου».

H δήλωση αυτή έρχεται λίγο αφότου έγινε γνωστό πως ο Άρειος Πάγος επισπεύδει τις διαδικασίες για τη σκευωρία Novartis ζητώντας εφέτες ανακριτές.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr