Απάντηση της Ιταλίας στην ΕΕ για το έλλειμμα και το χρέος της

10
Απάντηση της Ιταλίας στην ΕΕ για το έλλειμμα και το χρέος της tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Η ιταλική κυβέρνηση έστειλε απαντητική επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την προειδοποίηση από τις Βρυξέλλες ότι οδεύουν να κινήσουν διαδικασία επί παραβάσει για υπερβολικό έλλειμμα σε βάρος της Ρώμης, μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ, επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές. 

Στον κατάλογο των παραληπτών συμπεριλαμβάνονται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και κράτη-μέλη.

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε χθες Τετάρτη για να εγκρίνει το περιεχόμενο της επιστολής, όμως δεν έγινε καμία δήλωση στον Τύπο μετά την αποπεράτωση των εργασιών του, περί τις 22.30 ώρα Ιταλίας (23.30 ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα χθες, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε τόνισε στο κοινοβούλιο ότι η απάντηση της Ιταλίας θα ξεκαθαρίζει ότι οι προβλέψεις της ιταλικής κυβέρνησης για την πορεία των οικονομικών δεικτών είναι πολύ πιο θετικές από ό,τι εκείνες που κάνουν «άλλοι».

Αναφερόμενος στη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ), ο Κόντε τόνισε απευθυνόμενος στα μέλη της ιταλικής Βουλής ότι «είμαστε όλοι αποφασισμένοι να την αποφύγουμε, αλλά είμαστε επίσης σίγουροι για την οικονομική μας πολιτική».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr