Δεν ήξερε που να κρυφτεί ο Τσίπρας μόλις ο πρωθυπουργός πήρε το λόγο στη Βουλή, για να του απαντήσει στις έωλες κατηγορίες που εκτόξευσε για την απόφαση της κυβέρνησης να αποκομματικοποιήσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και στα άθλια υπονοούμενα που άφησε για τον Π. Πικραμμένο.

«Την προσωπική ιστορία του κ. Πικραμμένου κύριε Τσίπρα τη γνωρίζετε. Επιλέξατε να αφήσετε υπονοούμενα κατά συγκεκριμένων ανθρώπων για να πάρετε την απάντηση που σας άξιζε. Σπιλώνετε ανθρώπους και όταν δικαιώνονται αυτοί οι άνθρωποι, εξαφανίζεστε και δεν ζητάτε ούτε μια συγγνώμη. Τα μέσα που υποτίθεται σας πολεμούσανε κατά τη διάρκεια της 4ετίας, τον κρέμασαν στα μανταλάκια, για τη Novartis. Τώρα που δικαιώθηκε, έχετε το θάρρος να του ζητήσετε συγγνώμη; Και το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους, του κατά τα άλλα μεγαλύτερου σκανδάλου της ελληνικής ιστορίας. Κατά τα άλλα αγωνιστήκατε για το διαχωρισμό δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας», τόνισε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, απαντώντας στις λαϊκίστικες κορώνες του Αλ. Τσίπρα για το ότι ο κ. Πικραμμένος ήταν νομικός σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Μας παροτρύνατε να ασχοληθούμε με σοβαρότερα ζητήματα από το άσυλο. Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα όταν καθηγητές χτίζονται στα γραφεία τους. Είναι σοβαρό ζήτημα όταν τα ΑΕΙ έχουν μετατραπεί σε κέντρα διακίνησης ναρκωτικών, όταν μπαχαλάκηδες όταν καταδιώκονται από την αστυνομία, να μπαίνουν εντός του πανεπιστημίου για να αποφύγουν τη σύλληψη. Πέρασα στο πολιτικό της νομικής κύριε Τσίπρα, έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και δεν ενεγράφη ποτέ. Ως απλός βουλευτής, δεν θα μπορούσα να κάνω ομιλία στο πανεπιστήμιο γιατί θα με προπηλάκιζαν οι γνωστοί άγνωστοι που εσείς υποθάλπετε. Η επαναφορά στην κανονικότητα, δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Είναι απλά η επανάσταση του αυτονόητου που η δικιά σας παράταξη πολέμησε με λύσσα τόσα χρόνια. Είπατε ωμά ψέματα για τις θέσεις μας αναφορικά με το δημόσιο πανεπιστήμιο. Εξηγήστε μου γιατί τόσα χρόνια γιατί δεν παρεμβαίνει στα πανεπιστήμια, αφού αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα βίας. Η ελεύθερη έκφραση δεν προστατεύεται, γιατί ομάδες των μπαχαλάκηδων που εσείς προστατεύετε προπηλακίζουν όσους διαφωνούν με αυτούς. Φυσικά τα πανεπιστήμια δεν θα γίνουν αστυνομοκρατούμενα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο θέμα που “καίει” τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η “κ. Θάνου, θέλει δεν θέλει θα απομακρυνθεί από τη θέση της προέδρου”.

Για την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης, είπε: «Εμείς την ΕΥΠ κατά την τετραετία που κυβερνήσατε, την αφήσαμε έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Δεν συγκρίνουμε βιογραφικά. Μία ερώτηση: Ο κ. Ρουμπάτης είχε πετύχει την αναγνώριση της ισοτιμίας του πτυχίου του από τον ΔΟΑΤΑΠ όταν του αναθέσατε τα καθήκοντα του;».

Τέλος, στην τριτολογία του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιλογή της Βασιλικής Θάνου στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, είχε σκιές. «Κύριε Τσίπρα, την επιλέξατε 3 τα χαράματα, μια εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα. Κάθεστε δίπλα στον κ. Πολάκη και αναφέρεστε στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Πόσο θράσος και πόση υποκρισία! Εσάς κατηγορήσαμε για σκευωρία αναφορικά με τη Novartis, όχι τους δικαστές. Για πολιτική σκεωρία μιλήσαμε”.

Τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο

«Βρίσκομαι εδώ, σε αυτή την αίθουσα, διότι εσείς με φέρατε, κάνοντάς με πολιτικό πρόσωπο», απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, κάτω από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των βουλευτών της κυβερνητικής πτέρυγας, σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Πικραμμένος, που συνέστησε στον Αλέξη Τσίπρα «να μη συγκρίνει τον φάντη με το ρετσινόλαδο», απάντησε και για το πώς βρέθηκε στο γραφείο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και για το πώς αναδείχθηκε πολλά χρόνια μετά, σχεδόν 20 χρόνια μετά, πρόεδρος του ΣτΕ. Απάντησε όμως και για την Βασιλική Θάνου για την οποία είπε ότι θα ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, νομίζω ότι προσπαθείτε να συγκρίνετε πράγματα τα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους, και ο κόσμος το έχει καταλάβει αυτό. Ισχύει η ελληνική παροιμία τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συνέχισε: «Εγώ, κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, πήγα στο γραφείο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το 1991, μετά από ερώτημα που έγινε από το τότε υπουργικό συμβούλιο και η επιλογή ήταν του δικαστικού συμβουλίου, του ΣτΕ. Αυτοί με επέλεξαν. Το δικαστικό συμβούλιο του ΣτΕ. Έγινα πρόεδρος του ΣτΕ το 2009, δηλαδή περίπου μετά από 19 χρόνια. Και αν σήμερα βρίσκομαι εδώ σε αυτή την αίθουσα, είναι διότι εσείς με φέρατε εδώ, κάνοντάς με πολιτικό πρόσωπο, εκόντα άκοντα. Δεν είχα εγώ τη βούληση να γίνω πολιτικό πρόσωπο αλλά με φέρατε τι να κάνουμε;».

Ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε και στην κ. Θάνου. «Να μου επιτρέψετε, με μεγάλη στενοχώρια, να σας πω και δύο λόγια για την κυρία Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διότι δεν μου αρέσει να λέω πράγματα κατά συναδέλφων μου και πρώην συναδέλφων μου», είπε ο Παναγιώτης Πικραμμένος και συνέχισε: «Υπάρχει όντως ένα πρόβλημα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Όμως αυτό είναι το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση; Τι γίνεται όταν αυτός που πρέπει να είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Αρχής, είναι αυτός που την παραβιάζει πρώτος; Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή; Και να θέσω μερικά ερωτήματα. Γιατί η κ. Θάνου πήρε τις αποφάσεις σε ασφαλιστικά μέτρα και δεν πήρε κανονικά αποφάσεις; Ξέρετε την απάντηση; Η απάντηση είναι, ότι το έκανε για να μην ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και γιατί, κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις πήρε αυτές τις αποφάσεις παρά την αντίδραση των υπολοίπων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού; Η κ. Θάνου θα ελεγχθεί γι΄αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα μπορούσα να πω πολύ περισσότερα, αλλά δεν λέω άλλα».