Απ’ τον “νταουλιέρη” Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο Θεός της Ελλάδας δεν βαρέθηκε την Ελλάδα»

831

Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ήταν ένας «γερμανοτσολιάς». Ο Α. Τσίπρας ήταν ο «go back μάνταμ Μέρκελ». Ο Κ. Μητσοτάκης συγκρούστηκε ανοιχτά και με την μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας και πολύ περισσότερο με την «Γερμανική Ευρώπη», η οποία αρνείται ακόμα να εκδοθεί το «ομόλογο-κορώνα», αλλά και να απαλλαγεί από το «σύνδρομο της Βαϊμάρης» που κουβαλά και δεν επιτρέπει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Πληρωμένη απάντησηΓράφει ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Α. Τσίπρας έγινε το «καλό παιδί» της Α. Μέρκελ και ο άνθρωπος της για τα δύσκολα. Δέχθηκε να μετατρέψει την Ελλάδα σε «μεταναστευτική αποθήκη της Ευρώπης», για να σταθεροποιηθεί πολιτικά η τότε παραπαίουσα Γερμανίδα καγκελάριος. Και βέβαια προσφέρθηκε να της λύσει το σκοπιανό με την εν κρυπτώ και χωρίς λαϊκή έγκριση συμφωνία των Πρεσπών.

«ΔΥΣΚΟΛΕΣ», πολύ δύσκολες οι «αποστολές» που έφερε εις πέρας ο «λύκος της Ευρώπης», που έγινε το «αρνάκι της Μέρκελ». Αντιθέτως ο «γερμανοτσολιάς» Κ. Μητσοτάκης όρθωσε ανάστημα παίρνοντας ρίσκα. Έκλεισε τα σύνορα στον Έβρο οδηγώντας σε ήττα τον Ερντογάν και κυρίως αναγκάζοντας την Ευρώπη να παραδεχθεί, ότι τα ελληνικά σύνορα είναι σύνορα της Ευρώπης. Κι όταν ο κορωνοϊός έδειξε τα δολοφονικά δόντια του και αποκάλυψε την γύμνια της «Γερμανικής Ευρώπης» δεν δίστασε να στηρίξει μετωπικά την ανάγκη έκδοσης του ευρωομολόγου. Το οποίο θα σημάνει-εφόσον εκδοθεί-και το οριστικό τέλος των ολέθριων συνεπειών, της εμμονής της Γερμανίας για τον πληθωρισμό.

ΕΚΩΝ-ΑΚΩΝ ο Α. Τσίπρας σύρεται πίσω από τον Κ. Μητσοτάκη. Ελπίζοντας, ότι δεν θα τον παρεξηγήσει η «μάνταμ» και ότι θα καταλάβει, ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Άλλωστε εδώ και αρκετές εβδομάδες ο Α. Τσίπρας σύρεται σε επιλογές που δεν πιστεύει, αλλά αναγκάζεται να υιοθετήσει, για να μην απομονωθεί κι άλλο από την κοινωνία. Η συναίνεση του και με το κλείσιμο των συνόρων και με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, είναι μια «κολοβή» συναίνεση. Αναγκαστική. Γι αυτό και υπονομεύεται σε κάθε ευκαιρία. Είτε με τους ευρωβουλευτές του να καταγγέλλουν την χώρα τους ότι …παραβίαζε το διεθνές δίκαιο, αντιδρώντας στο οργανωμένο σχέδιο του Ερντογάν. Είτε με βουλευτές και στελέχη του να ασφυκτιούν με την καθολική αποδοχή της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και να υπόσχονται ρεβάνς με το «θα λογαριαστούμε μετά», είτε απειλώντας να επιδείξουν τα γενετήσια προσόντα τους, άμα τη επιστροφή τους.

Η ΟΥΣΙΑ όμως δεν κρύβεται πια. Ο «νταουλιέρης» που θα έκανε την Ευρώπη να χορεύει στο ρυθμό του, απεδείχθη το «πολιτικό pet» της Α. Μέρκελ. Και ο «γερμανοτσολιάς» απεδείχθη ένας ηγέτης με ανάστημα και σθένος, απέναντι στην Γερμανική μικρόνοια. Μόνο χθες πέθαναν 967 Ιταλοί πολίτες και 837 Ισπανοί. Για πόσο ακόμα η κα. Μέρκελ θα μπορεί να επιδεικνύει απανθρωπιά;

*(Ο υπότιτλος είναι δανεισμένος από παλαιότερη συνέντευξη, στο BHMAgazino, της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελερ)

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr