Αντιπολίτευση τρολ;

384
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΤΟΥΑντιπολίτευση τρόλλ;

Έκλεισε μια εβδομάδα , από την αλλαγή σκυτάλης στην εξουσία και στον Σύριζα φαίνεται ότι τελούν υπό το καθεστώς άρνησης αποδοχής του τετελεσμένου.
Οι ψυχολόγοι θεωρούν, ότι πρόκειται για ένα από τα στάδια του πένθους, εν προκειμένω όμως , ελάχιστα ενδιαφέρει μια τέτοιου είδους προσέγγιση καθώς η φάση στην οποία βρίσκεται η Αντιπολίτευση παράγει πολιτικά αποτελέσματα, πρωτίστως για εκείνη, δευτερευόντως για την κυβέρνηση, που βρίσκεται στην εκκίνησή της.

ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΤΟΥ
Με δεδομένη την θετική αποδοχή των πρώτων, επιλογών αποφάσεων και αντιδράσεων του Κ. Μητσοτάκη, η αλήθεια είναι ότι η αναζήτηση από την Αντιπολίτευση ρόλου, αυτήν την ώρα φαντάζει δύσκολη υπόθεση.
Κάτι η εσωστρέφεια που πάντοτε προκύπτει από την ήττα, κάτι η ανασφάλεια που προκαλεί η διακηρυγμένη πρόθεση Τσίπρα να μετασχηματίσει τον Συριζα, δεν θέλει και πολύ να προκύψει vertigo…
Αν πάρει κανείς τοις μετρητοίς τις δηλώσεις του πριν τις εκλογές , κυρίως όμως μετά, η επιδίωξη στροφής στην Σοσιαλδημοκρατία, προκαλεί αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ που σηματοδοτούν αλαλούμ.
Αντί να δοθεί λοιπόν ένα στίγμα περισυλλογής και σοβαρότητας, αντί να ψάξουν να βρουν γιατί έχασαν, να θέσουν το στόχο της επόμενης μέρας ώστε να αρχίσει σιγά, σιγά, να ακούγεται ο λόγος τους, πανηγυρίζουν γιατί δεν εξαφανίστηκαν. Το χειρότερο δε είναι, ότι στελέχη και media-κα παραφερνάλια, επιχειρούν κάθετες παρεμβάσεις με λογική και νοοτροπία «τρολλ».
Ποτέ στο παρελθόν την πρώτη εβδομάδα μια νέας κυβέρνησης , δεν έχει καταγραφεί τόσης και τέτοιας έκτασης κακόπιστη και διαστρεβλωτική παρέμβαση της Αντιπολίτευσης.
Πρώτος πυλώνας αυτής της τακτικής η αναφορά Τσίπρα, ότι η ακύρωση της απόφασης για την δημιουργία της 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, συνιστά τιμωρία που επιβάλλει ο Κ.Μητσοτάκης στον Αχαϊκο λαό γιατι καταψήφισε τη Ν.Δ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου!!!
Δεύτερος, η απόφαση Βρούτση να ακυρώσει την εγκύκλιο Αχτσιόγλου που απλούστευε όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες απόδοσης ΑΜΚΑ σε υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ, διότι ήταν διάτρητη και αντίθετη στο νόμο. Η απόφαση αυτή καταγγέλθηκε ως άρνηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ασφάλισης στο σύνολο των αλλοδαπών στην ελληνική Επικράτεια!!!
Αφού έσυρε τον χορό ο Τσίπρας, δεν μπορούσε να μην ακολουθήσει ο Πολάκης που βγήκε Κυριακάτικα, να καταγγείλει τον Μητσοτάκη και γιατί πήγε στην Τήνο και γιατί πήγε στον Εσπερινό!!!
Κατά τον φιμωμένο από την προεκλογική αγωνία μέχρι προχθές Πολάκη, η επίσκεψη στην Τήνο λόγω Χαλκιδικής, ισούται με την κρουαζιέρα Τσίπρα στο σκάφος της Παναγοπούλου, μετά την εκατόμβη των καμένων στο Μάτι!!!.
Οσο για το κερί στον Εσπερινό, για τον πολλά βαρύ Πολάκη, είναι έγκλημα καθοσιώσεως, αλλά ξεχνά ότι ο αρχηγός του έτρεχε πίσω από τους παπάδες, πετούσε περιστέρια και… συλλογιόταν στο Αγιον Ορος υποκύπτοντας στην πλέον φτηνοκομματική για έναν αριστερό ηγέτη σκοπιμότητα…
Την ίδια ώρα, το επίσημο κομματικό όργανο του Σύριζα, Η ΑΥΓΗ, εγκαλούσε τον Α. Γεωργιάδη, γιατί συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της LAMDA DEVELOPMENT ώστε να ξεκολλήσει το Ελληνικό και ο Εκδότης του DOCUMENTO κατήγγειλε τον Κεντρικό Τραπεζίτη που δήλωσε ότι θα αρθούν τα capital controls, ως υπεύθυνο για την επιβολή τους!!!
Αυτά είναι μερικά, όχι όλα από όσα πρόλαβε να κάνει και να πει η Αξιωματική Αντιπολίτευση μέσα στην πρώτη από την ήττα της εβδομάδα. Είναι βέβαιο ότι θέλει να σείσει ξανά τα επαναστατικά λάβαρα και να παραστήσει την οιονεί κυβέρνηση του βουνού, κόντρα στην φιλελεύθερη καταιγίδα….
Τουλάχιστον στο μυαλό τινών εκ των συντρόφων κάτι τέτοιο σχηματοποιείται. Αυτό που τους διαφεύγει είναι ότι κινδυνεύουν προκαλώντας θυμηδία να μετασχηματιστούν στην Αντιπολίτευσης της «τρολλιάς». Μπορεί αυτή η μανιέρα να έπιασε μεταξύ 12 και 15, στον παρόντα χρόνο, τα περιθώρια είναι πολύ στενά. Υπάρχει δείγμα κυβερνητικής γραφής και αυτό όχι μόνο καταψηφίστηκε, αλλά επανέφερε ως ανάγκη την μονοκομματική κυβέρνηση. Ας το κοιτάξουν, αλλιώς δεύτερη ευκαιρία δεν υπάρχει.
Εχουν ήδη απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ. Βάζουν στοίχημα ότι δεν θα τους ακολουθήσει και η κακή του τύχη;