Αντιμέτωπη με την καραντίνα η Λάρισα

by Manifesto

Την απόφαση να κλείσουν λαϊκές αγορές στη Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία, καθώς τα άτομα που βρέθηκαν θετικά εργάζονταν στις τοπικές λαϊκές, να μπει επισήμως σε καραντίνα ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο, και να επιστρατευτεί ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα που δεν θα χωρέσουν στο ιατρικό κέντρο «Αρωγή» αποφάσισαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο δήμαρχος Λαρισαίων και άλλοι φορείς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

Παράλληλα, θα αποσταλούν κλιμάκια διαπραγματευτών προκειμένου να έρθουν σε συζητήσεις με τους κατοίκους του καταυλισμού προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν για να προστατευθούν από τον ιό.

Εξερχόμενος από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε σε δηλώσεις του ότι θα ληφθούν όποια μέτρα είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που ανέκυψε στη Λάρισα με τα 20 κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη η οποία από από το βράδυ της Πέμπτης τέθηκε σε καραντίνα. “Το σημαντικό είναι να μείνουν όλοι στα σπίτια τους” υπογράμμισε ο υφυπουργός. Τόνισε επίσης ότι θα βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με όλους τους φορείς.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε πως αποφασίστηκε να κλείσουν όλες οι λαϊκές αγορές, ενώ διαμορφώνονται στην περίμετρο της καραντίνας συγκεκριμένα σημεία τροφοδοσίας στην περιοχή. Την τροφοδοσία αναλαμβάνει ο δήμος με κονδύλια του υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, έγινε μεγάλη συζήτηση για πιθανή καραντίνα και σε άλλους οικισμούς Ρομά. Παράλληλα, όπως διευκρίνισε ο κ. Καλογιάννης, δεν τέθηκε ως θέμα συζήτηση για ολική καραντίνα για την πόλη της Λάρισας.

Ο διευθυντής της ομάδας απόκρισης και ετοιμότητας του ΕΟΔΥ Σπύρος Σαπουνάς δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι από το πρωί έγιναν 150 έλεγχοι σε όλους τους κατοίκους του αρχικού οικισμού και μετά το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει κάνει ήδη 200 ελέγχους και συνεχίζει. “Έχουμε κάνει όλους τους ευάλωτους. Θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα και να δούμε εν συνόλω ποια είναι η κατάσταση στην περιοχή” τόνισε ο κ. Σαπουνάς.

“Αν υπάρχει διασπορά όλη η πόλη σε καραντίνα”

Καμπανάκι κινδύνου για τα χειρότερα κρούει με δήλωσή του στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος το μεσημέρι της Παρασκευής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του onlarissa.gr, ο κ. Γιαννακόπουλος εξήγησε πως «μέσα στις επόμενες μια δυο ημέρες θα φανεί εάν υπάρχει διασπορά πέραν της συνοικίας της Νέας Σμύρνης, στον υπόλοιπο ιστό της πόλης». 

Μάλιστα, υποστήριξε πως οι αρμόδιες αρχές «οφείλουν να πάρουν δείγματα και από τις άλλες συνοικίες για να υπάρχει μία ασφαλής εικόνα. Τότε, εάν φανεί ότι υπήρξε διασπορά, πρέπει να μπει σε καραντίνα ολόκληρη η πόλη της Λάρισας».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης δήλωσε ότι πέραν της καραντίνας στον οικισμό των Ρομά, κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές στη Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία, αλλά δεν τέθηκε ως θέμα συζήτηση για ολική καραντίνα για την πόλη της Λάρισας.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα