Ανοίγουν τα σύνορα με τη Βρετανία από τις 15 Ιουλίου

15
Pixabay

To “πράσινο φως” για την επανέναρξη, στις 15 Ιούλη, των απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, 6 του μήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με τη βρετανική Κυβέρνηση και κατόπιν εισήγησης των ειδικών.

Δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο και για τη Σουηδία. “Παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα προβούμε στις σχετικές ανακοινώσεις, ανάλογα με την εξέλιξή τους“, τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Υπενθυμίζεται ότι οι απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου απαγορεύονται από τις εξής χώρες: Βρετανία, Σουηδία, ΗΠΑ, Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία,  Αλβανία, Κατάρ, Ρωσία, Βραζιλία και Σερβία.

Θυμίζουμε ότι η Βρετανία, συμπεριέλαβε τελικά την Ελλάδαστη «λευκή λίστα» των χωρών οι πολίτες των οποίων δεν θα υποχρεώνονται σε 14ήμερη καραντίνα εισερχόμενοι στη χώρα.  Είχε προηγηθεί ανακοίνωση ότι σκόπευε να επιβάλει την καραντίνα και σε όσους επέστρεφαν στη χώρα από την Ελλάδα ως αντίποινα, επεισδή, όπως είχε δηλώσει ο Βρετανός Υπουργός μεταφορών Γκραντ Σαπς, στο Radio 4 του BBC, “Η Ελλάδα…. έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου”.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους για κορωνοϊό, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε: “Είμαστε μία από τις πολύ λίγες χώρες, αν όχι η μοναδική, που εξακολουθεί να κάνει στοχευμένους ελέγχους ταξιδιωτών”.

Επανέλαβε δε τη διαδικασία ελέγχου βάσει ενός έξυπνου αλγόριθμου: “Χρησιμοποιούμε έναν ειδικό αλγόριθμο, ο οποίος μας επιτρέπει να εντοπίζουμε τους τουρίστες οι οποίοι θα υποβληθούν σε έλεγχο κατά την άφιξή τους. Για τη διευκόλυνση του ελέγχου αυτού όλοι οι επισκέπτες της χώρας είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν το έντυπο Passenger Locator Form (PLF), 48 ώρες πριν την άφιξή τους, ώστε να παίρνουν το QR Code. Έτσι νιώθουν και οι ίδιοι ασφάλεια, καθώς αντιλαμβάνονται ότι έρχονται σε ένα Κράτος που είναι οργανωμένο, που παρακολουθεί, εντοπίζει έγκαιρα τυχόν κρούσμα και το απομονώνει, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά στην κοινότητα”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

 

 

 

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr