Kατηγορηματικά αντίθετοι σε συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο είναι γιατροί, υπογραμμίζοντας με ανησυχία τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία, δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης που στρεσάρει ιδιαίτερα το ΕΣΥ.

Σχολιάζοντας στο ΜEGA  το ζήτημα πιθανής πορείας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας ήταν ξεκάθαρος: «Οποιαδήποτε συνάθροιση γίνεται είναι βόμβα στην προσπάθεια που κάνουμε να γλιτώσουμε ζωές. Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε οποιαδήποτε ζωή συνανθρώπων μας στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων και για να κάνουν κάποιοι επαναστατική γυμναστική» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Γιάννης Κιουμής σχολίασε για το ίδιο ζήτημα: «Το ιατρικό προσωπικό που μάχεται τον κορωνοϊό μια θέση έχει: Παρακαλούμε τον κόσμο να σεβαστεί τον κόσμο τα μέτρα πρόληψης για τη διασπορά του κορωνοϊού. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στους πολιτικούς».

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας επίσης τστο ΜΕΓΚΑ, η Μίνα Γκάγκα διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», αναφερόμενη στο θέμα του Πολυτεχνείου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω ότι δε θα έχουμε συγκεντρώσεις. Δεν κάναμε Πάσχα, δεν κάναμε 28η Οκτωβρίου, τι κάνει το Πολυτεχνείο τόσο διαφορετικό; Γιατί δεν μιλήσαμε για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Όλοι οι γιατροί είμαστε κάθετοι στο ότι πρέπει να σταματήσουμε τις επαφές. Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κλειστούμε στα σπίτια μας, τότε αυτό να κάνουμε».

«Ανεβαίνουμε στο κύμα. Τις επόμενες 15 ημέρες θα συνεχίσουν τα νοσοκομεία να πιέζονται και θέλουμε βοήθεια όσο μπορούμε, να το σταματήσουμε», συμπλήρωσε η Μίνα Γκάγκα.

«Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι έτσι και γίνουν συγκεντρώσεις η Αθήνα θα γίνει Θεσσαλονίκη και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί το σύστημα υγείας στις ανάγκες που θα υπάρξουν», τόνισε από την πλευρά του ο Απόστολος Κομνός, διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.