Σταυροδρόμι πολιτισμών η Ελλάδα. Στην Εγγύς Ανατολή το ρύζι μαγειρεύεται με παρόμοιο τρόπο

Υλικά

2 φλυτζάνια κίτρινο ρύζι

1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κουταλιά κουκουνάρι

ζωμός κοτόπουλο,

αλάτι, πιπέρι

μια πρέζα κουρκουμά

Παρασκευή

Στο βαθύ σκεύος ρίχνουμε μισή κουταλιά βούτυρο, δύο φλυτζάνια κίτρινο ρύζι μαζί με μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τα ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά αργά μέχρι να γυαλίσει το ρύζι. Στο τέλος προσθέτουμε (προαιρετικά) μια κουταλιά κουκουνάρι.

Προσθέτουμε 5 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε.

Λίγο πριν απορροφηθεί το ζουμί, κλείνουμε την φωτιά και τοποθετουμε μια πετσέτα πάνω στο σκεύος και από πάνω το καπάκι. Υστερα από ένα τέταρτο σερβίρουμε.

Συνοδευτικό κρέατος, κοτόπουλου.

(Πηγή: tastyday.gr)