Ανασχηματισμός με άρωμα… Χανίων!

227

Κάτι μου λέει πως η εβδομάδα που διανύουμε διατηρεί δυνατή υποψηφιότητα για να είναι εβδομάδα ανασχηματισμού.

Το λέω γιατί είναι εδώ πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το γρήγορο weekend που είχε στα Χανιά με την οικογένειά του (παρεμπιπτόντως είχε γενέθλια ο γιος του Κωνσταντίνος) το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και γιατί μαθαίνω πως διακοπές επίσημα θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Παρασκευή.

Μαθαίνω επίσης πως παίζει να μεταβεί και στη Χάλκη στις 8 του μήνα όπου και θα τελεστεί το μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού – πέρασαν 3 μήνες από τον θάνατο του πρώην υπουργού και διαπρεπούς ιατρού. Να πω πως στη Χάλκη ο Πρωθυπουργός – αν πάει – θα παραστεί και στην τελετή ονοματοδοσίας του εκεί Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου σε «Δημ. Κρεμαστινός». Λέτε στις 8, να έχει ήδη άλλο υπουργικό – κυβερνητικό σχήμα υπό την μπαγκέτα του; θα δείξει. Πάντως από σήμερα, μου λένε οι άνθρωποί μου στο περιβάλλον του γκουβέρνου, εισερχόμαστε σε ζώνη πιθανής αναδόμησης της κυβέρνησης.

Μια πρόγευση αλλαγών είχαμε εξάλλου στο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής όπου και συγκροτήθηκε με απόφαση Μητσοτάκη η περίφημη ομάδα των 5 που θα διαχειριστεί το πακέτο βοήθειας από την ΕΕ και όπως καταλαβαίνετε θα έχει κεντρικό ρόλο σε αυτό που δίνει μεγάλη βάση ο Πρωθυπουργός: την ανάταξη της οικονομίας και ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο στο φόντο της πανδημίας του κορωνοϊού που δεν λέει να κοπάσει. Ετσι ο ανασχηματισμός θα είναι ραμμένος σε αυτό το διακύβευμα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι άλλα πρόσωπα θα μετακινηθούν και πού.

Μην ξεχνάμε πως ο πολιτικός χρόνος δεν είναι μακρινός για τη φετινή ΔΕΘ και εκεί επίσης θα επανεκκινήσουν μια σειρά δεδομένων για το σχέδιο της κυβέρνησης.

από τον Μικροπολιτικό στα Νέα

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr