Πομπέο: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα στην περιοχή-Αναχώρησε από τα Χανιά (vid)

17

Για δεύτερο βράδυ χθες, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φιλοξένησε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στο πατρικό σπίτι του, στα Χανιά.

O Mάικ Πομπέο αναγνώρισε, σε μήνυμά του στο Twitter, τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο, ενώ έφυγε με τις καλύτερες των εντυπώσεων από τη φιλοξενία του στη χώρα και το σπίτι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και τον συνόδευσε σήμερα το πρωί κατά την αναχώρησή του στο αεροδρόμιο προκειμένου να συνεχίσει την περιοδεία του, με επόμενη στάση τη Ρώμη.

“Αναχωρώ από την Ελλάδα σήμερα, ικανοποιημένος από την εξαιρετική πρόοδο που έχουμε σημειώσει στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας από την επίσκεψή μου πέρυσι. Χαιρετίζω το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μάικ Πομπέο σε μήνυμα του στο Twitter.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μάικ Πομπέο και οι σύζυγοί τους, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και Σούζαν Πομπέο, δείπνησαν σε χαλαρό κλίμα.

Ο Μάικ Πομπέο και η σύζυγός του ευχαρίστησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για τη φιλοξενία.

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr