Άλλαξαν οι ψηφοφόροι

79
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΑπλώς τα αυτονόητα

Σποραδικές φωνές, κυρίως από την πλευρά των ΜΜΕ, παίρνοντας αφορμή από τα επιδοματάκια –τα οποίο ορθώς το είχαν μεταφράσει προ καιρού οι …Ράδιο Αρβύλα σε… πουρμπουάρ(!)- εκτιμούν κατά καιρούς ότι μπορεί να κερδίσει και να διατηρήσει κάποιες ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ και να ανακάμψει!

του Νίκου Σίμου
Θα μπορούσε να στηρίξει κανείς την άποψη αυτή, αν, σχεδόν πέντε χρόνια μετά, ο κόσμος εξακολουθεί να παραμενει αφελής.

Η σημερινή οργή του –και όχι όπως εκφράζεται στις δημοσκοπήσεις αλλά σε δημοσίους χώρους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- κάθε άλλο παρά παραπέμπει σε αφέλεια που θα μπορούσε να οδηγήσει τους πολίτες στο ίδιο ολέθριο, όπως απεδείχθη, λάθος.

Η κοινωνία σήμερα είναι οργισμένη διότι ακόμη και οι, υποτίθεται, ευεργετούμενοι από τα επιδοματάκια είναι σε θέση να καταλάβουν ότι αυτό που τους επιστρέφεται είναι υποπολλαπλάσιο από αυτό που η κυβέρνηση τους πήρε. Τίποτε πλέον δεν μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση και υπάρχουν πλεον οι ενδείξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποστεί απλώς ήττα αλλά θα τιμωρηθεί παραδειγματικά από μία κοινωνία που εξαπάτησε.

Όταν ‘εχουν λ.χ. ακούσει –για να πούμε ένα παράδειγμα- βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος να έχει πει θρασύτατα «έλα μωρέ, προεκλογικό σύνθημα ήταν», απαντώντας στην υπενθύμιση του συριζαίκου συνθήματος, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», τι φαντάζονται στο Μαξίμου ότι σκέπτονται τα ελληνικά νοικοκυριά; Πόσο κορόϊδο τους έπιασαν. Άλλωστε κάτι ανάλογο και πιο προκλητικό είχε πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε πυρόπληκτο στο Μάτι όταν η απάντησή του σε σχετικό ερώτημα για το βοήθημα ήταν: Και τι θα τα κάνεις τα 2.000 ευρώ; Θα τα σπαταλήσεις…!!

Στο Μαξίμου ας προβληματισθούν με τις συνεχείς έρευνες του ΙΟΒΕ που αποκαλύπτουν τόσο την βαθειά απαισιοδοξία των Ελλήνων, όσοκαι την επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης.

Οι συνθήκες αυτές στην ελληνική κοινωνία που διαπιστώνονται σε κάθε έρευνα της κοινής γνωμης έχουν συγκεκριμένο αίτιο που προκαλείται από την σημερινή διακυβέρνηση και όχι από τις προηγούμενες στις οποίες θέλει να ρίξει το φταίξιμο η κυβέρνηση για την δική της ανικανότητα.

Όταν οι Έλληνες πολίτες ακόμη και σε ποσοστό 92%(!) θεωρούν απίθανο να μπορέσουν να αποταμιεύσουν έστω και μία δεκάρα, ενώ το 65% μετα πολύ μεγάλης δυσκολίας λέει ότι κατορθώνει να επιβιώσει, φαντάζεται η κυβέρνηση ότι αυτή η τεράστια αλλαγή στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων δεν επηρεάζει και την ψήφο τους σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ;

Διότι μπορεί η κρίση να δημιουργήθηκε προ ΣΥΡΙΖΑ αλλά η κυβέρνηση του ήταν αυτή που επιτάχυνε την επιδείνωση του βιοτικού του επιπέδου εμποδίζοντας την ανάκαμψη που είχε αρχίσει να διαφαίνεται το 2014.