Αλλαγές στον νόμο για βαρυποινίτες

49
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Αλλαγές στον νόμο για βαρυποινίτες

Οι αλλαγές στη νομοθεσία που επιτρέπει τη μεταγωγή βαρυποινιτών σε αγροτικές φυλακές αναμένεται να συζητηθούν σήμερα σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στην κυβέρνηση προσανατολίζονται στην τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η μεταγωγή βαρυποινιτών και κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για βαριά εγκλήματα σε αγροτικές φυλακές.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, και η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Είναι δε πιθανό οι αλλαγές να ολοκληρωθούν άμεσα με τροπολογίες που θα συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σε στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας όπου κρατείτο, απέδρασε στις αρχές Ιουνίου ο Γιάννης Μιχαηλίδης γνωστότερος ως «τοξοβόλος του Συντάγματος».