Αλλαγές στον Αρειο Πάγο: Τα ονόματα των δικαστών για τη νέα ηγεσία

195
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΑλλαγές στον Αρειο Πάγο

Τις προαναγγελθείσες αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης δρομολογεί η κυβέρνηση, καθώς το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να προτείνει στη Βουλή τρεις υποψηφίους για τις θέσεις του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επιλέγοντας αυστηρά μεταξύ των 6 αρχαιότερων –για κάθε θέση– ανώτατων δικαστών με βάση την επετηρίδα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, με βάση τη δικαστική επετηρίδα για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα κληθούν οι αντεισαγγελείς του ανωτάτου δικαστηρίου Δημήτριος Δασούλας, Βασίλειος Πλιώτας και Χαρ. Βουρλιώτης. Από τους τρεις αυτούς αντιπροέδρους ο κ. Δασούλας έχει μόνον ένα χρόνο, δηλαδή συνταξιοδοτείται τον Ιούνιο του 2020, ενώ οι άλλοι δύο έχουν ο μεν κ. Πλιώτας τρία χρόνια, ενώ ο κ. Βουρλιώτης δύο δικαστικής καριέρας.

Για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου με βάση τη δικαστική επετηρίδα πρώτη είναι η αντιπρόεδρος Αγγελική Αλειφεροπούλου, που έχει ακόμα δύο χρόνια δηλαδή συνταξιοδοτείται το 2021, ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης ένα χρόνο, ο Γεώργιος Λέκκας επίσης ένα χρόνο, ενώ ακολουθούν οι Πηνελόπη Ζωντανού και η Ειρήνη Καλού, η οποία είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου, επιλογή που δεν ολοκληρώθηκε λόγω της αρνήσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας να κυρώσει τα σχετικά διατάγματα.