Αλ. Τσίπρας: Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες…

by Manifesto

Μήπως έχετε ακούσει το ποιηματάκι με τον λαγό; Εάν δεν έτυχε, φρόντισε ο Αλέξης Τσίπρας να παρουσιάσει τη σύγχρονη εκδοχή του, μια και τυγχάνει δεινός «κυνηγός» ψήφων. Κοινώς ψηφοθήρας.

Και ως καλός λαϊκιστής που είναι, είχε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των κυνηγών και δοθείσης της ευκαιρίας άρχισε να «πυροβολεί» την κυβέρνηση γιατί επιμένει να στερεί από τους κυνηγούς το χόμπι τους.

Αλλά, ως αυθεντικός Τσίπρας που αναλόγως των περιστάσεων μπορεί να γίνει κυνηγός, ψαράς, ακόμα και… λαγός, πήρε το δίκαννο και «μπαμ ηκούσθη στον αέρα και τα βόλια πήγαν πέρα». Μέχρι τα πρακτικά της Επιτροπής των λοιμοξιολόγων.

Γιατί; Διότι, όπως υποστηρίζει, θα διαπιστώσουν όλοι πως «η απαγόρευση του κυνηγιού και της κυβέρνησης είναι θέμα της κυβέρνησης και όχι της επιτροπής»!

Όπως μεθερμηνευόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» επιχειρεί «άνοιγμα» σε κοινωνικές ομάδες με τις οποίες η Αριστερά δεν είχε ιδιαίτερη σχέση.

Ωστόσο ως κυνηγός ευκαιριών και λαθροθήρας στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει να είναι προσεκτικός «που εμβαίνει και που τρέχει». Διότι θα την πάθει όπως ο λαγός στο ποιηματάκι: «Νύχτα ο λαγός εβγήκε λαχανόκηπον ευρήκε. Μπαίνει μέσα και αρχίζει, την κοιλιά του να γεμίζει».

Τι έγινε, όμως, στη συνέχεια και ο Αλέξης Τσίπρας θα πάθει; «Δυστυχία του παρέκει κυνηγός με το τουφέκι, τον πτωχόν(τω πνεύματι) παραμονεύει, πλησιάζει και σκοπεύει». Και μετά, «μπάμ ηκούσθη στον αέρα» και ο λαγός ακόμα τρέχει.

Ηθικό δίδαγμα: Αλέξης τη φτέρη έσειε…
Easy Writer

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα