Αισιόδοξος ο Μαγιορκίνης για την έξαρση των κρουσμάτων: Μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση

10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτό αρχείου

Θορυβημένοι είναι ειδικοί και κυβέρνηση από τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον Γκίκα Μαγιορκίνη να δίνει μία αισιόδοξη νότα στην ανησυχία των τελευταίων ημερών καθώς βλέπει πως τα μέτρα που έχουν παρθεί λειτουργούν.

Συγκεκριμένα, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ανέφερε ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική, μπορεί ωστόσο να ανατραπεί.

«Είναι μία κατάσταση οριακή, νομίζω ότι με τα μέτρα που προτάθηκαν όμως μπορεί να αναστραφεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Νίκο Χαρδαλιά, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι είναι διαφορετικό να συγκεντρώνεται κόσμος έξω στις πλατείες και διαφορετικό σε ένα κλειστό μαγαζί.

«Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συνωστισμού είναι διαφορετικά. Η δυναμική της υπερμετάδοσης πέφτει. Είναι λιγότερο επικίνδυνο από αυτό που συνέβαινε. Θεωρώ ότι θα έχουν αποτελεσματικότητα τα μέτρα. Ήδη βλέπουμε μια αποτελεσματικότητα».

Όσον αφορά την επαναφορά των SMS, ο καθηγητής Υγιεινής τόνισε ότι είναι ένα μακρινό σενάριο, ομοίως και το τοπικό γενικευμένο lockdown, όπως αυτό που είχε επιβληθεί στον Εχίνο της Ξάνθης.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr