Αισιοδοξία για το ρόδι στην Ερμιόνη

58
Αισιοδοξία για το ρόδι στην Ερμιόνη tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Θετικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για την παραγωγή ροδιού στην Ερμιόνη, μετά τη μεγάλη καταστροφή που υπέστησαν πέρυσι οι παραγωγοί, όταν ο κυκλώνας που έπληξε την περιοχή κατέστρεψε το 50% της παραγωγής σε μία από τις καλύτερες χρονιές όσον αφορά την ποιότητα.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης, Κώστας Κατσουράνης, φέτος αν και αναμένεται μικρή μείωση της παραγωγής σε σχέση με τις καλές χρονιές εξαιτίας της μειωμένης καρπόδεσης, εκτιμάται ότι «η τιμή θα μείνει τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα».

Η αυξητική τάση της καλλιέργειας είναι δεδομένη τα τελευταία χρόνια και μαζί με αυτήν έρχεται με δειλά βήματα η τυποποίηση που δίνει άλλη διάσταση στην εμπορία του προϊόντος και στις εξαγωγικές προοπτικές του. «Υπάρχουν ήδη δύο μονάδες τυποποίησης, εκ των οποίων η μία επενδύει σε βιολογική παραγωγή» τονίζει ο Κατσουράνης.

Όπως ο ίδιος προσθέτει, «τώρα πρέπει να κινητοποιηθεί ο συνεταιρισμός. Αφού βάλαμε τάξη στα πράγματα, ήρθε η ώρα μετά από πολλά χρόνια να προχωρήσουμε στη δημιουργία συσκευαστηρίου, ώστε να στηρίξουμε το προϊόν».

Τον Σεπτέμβριο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ερμιόνης έχει τις εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης και ο Κώστας Κατσουράνης δηλώνει με σιγουριά ότι «οι νέοι αγρότες, που θα αναλάβουν τα ηνία, θα κάνουν το παραπάνω βήμα για την τυποποίηση του ροδιού, ώστε να αυξήσουμε την αξία του προϊόντος που παράγουμε».

(Πηγή ypaithros.gr)

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr