Αιχμές Τσιάρα για Θάνου και ΣΥΡΙΖΑ

272
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Αιχμές Τσιάρα για Θάνου

Να μείνει εκτός μικροκομματισμού ο θεσμός της δικαιοσύνης, ζήτησε ο Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν αλλαγές στον τομέα της Δικαιοσύνης, με την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς, επισήμανε.

Ο κ. Τσιάρας καταλόγισε στην προηγούμενη κυβέρνηση «υποκρισία για τις σημερινές αποφυλακίσεις’, δεδομένου ότι αυτές γίνονται -όπως είπε- με βάση τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.

«Κατέληξε να γίνει μια ιδεοληπτική απόφαση της κυβέρνησης. Νομοθέτησε με προχειρότητα. Δεν εξυπηρέτησε την διάθεση για αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, αλλά μικροκομματικά συμφέροντα», τόνισε.

«‘Εχουμε δηλώσει την αντίθεσή μας και για τις άδειες και για την τιμωρία ληστών και για την τρομοκρατία και για τις βόμβες μολότωφ, μιας σειράς ζητημάτων που η κυβέρνηση έμεινε δέσμια για μικροκομματισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για εφ’ όρων απόλυση κατά συρροήν εγκληματιών», είπε χαρακτηριστικά.

Μπαίνει υπό την εποπτεία της Πολιτείας, το θέμα των φυλακών

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι η αρμοδιότητα των φυλακών θα μεταφερθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με το σκεπτικό ότι δεν ήταν δυνατή η αντιμετώπιση της κατάστασης σε αυτές έως σήμερα, σε σημείο να φτάσει η ελληνική κοινωνία να νιώθει ανασφαλής.

«Δεν μπορούσε να λειτουργήσει ο σωφρονισμός απλώς με την φυλάκιση κάποιων προσώπων», επεσήμανε.

Για παύση Θάνου και ασυμβίβαστο

«Εγείρει προβληματισμό το να υπηρετεί σε μια τέτοια Επιτροπή ένα πρόσωπο που υπηρέτησε στο Μαξίμου. Δεν μπορεί να μείνει αμερόληπτο. Δεν μπορεί να ελέγχει τον ανταγωνισμό, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν πρόσωπα για τα οποία δεν υπάρχει ομοφωνία. Δεν αφορά την κ. Θάνου. Αφορά οποιδήποτε πρόσωπο», τόνισε ο Κώστας Τσιάρας και πρόσθεσε: «Μας μέμφεται η αντιπολίτευση που κάνουμε τη δουλειά μας, αντί να σκεφτεί τις δικές της αδυναμίες».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr