Σοκ προκαλεί η υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 43χρονου Πολωνού πανεπιστημιακού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή, πριν από δέκα ημέρες, με την πρώην σύζυγό του να κατηγορείται ως ηθική αυτουργός του εγκλήματος.

Η γυναίκα, με την οποία ο καθηγητής είχε αποκτήσει δύο παιδιά, φέρεται να έπεισε τον νυν σύντροφό της να προβεί στη δολοφονία του πρώην συζύγου της.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η πρώην σύζυγος είχε πιέσει αρχικά τον σύντροφό της να βρει, έναντι αμοιβής, άτομα που θα αναλάμβαναν την εκτέλεση του πρώην άνδρα της. Τελικά, φέρεται ότι εντόπισε τρεις συνεργούς – δύο Αλβανούς και έναν Βούλγαρο, οι οποίοι έχουν ήδη συλληφθεί.

Οι τρεις κατηγορούνται για συνέργεια, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες μετέφεραν τον δράστη στον τόπο του εγκλήματος και του παρείχαν το όπλο, ένα τοκάρεφ, με το οποίο εκτελέστηκε ο καθηγητής.

Ο νυν σύντροφος της γυναίκας, που κατηγορείται ότι ήταν ο μασκοφόρος δολοφόνος, συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η δολοφονία φέρεται να συνδέεται τόσο με τη διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών, όσο και με σοβαρές οικονομικές διαφορές μεταξύ του θύματος και της πρώην συζύγου του.