Αφήνει τον ανασχηματισμό και πάει Κρήτη

190
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι παλαιότεροι των συναδέλφων μου, και δη του πολιτικού ρεπορτάζ, έλεγαν αφοριστικά ότι δύο πράγματα δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων: η υποτίμηση της δραχμής και ο ανασχηματισμός.

Με το πρώτο σκέλος του κανόνα καθαρίσαμε το 2001 – η χώρα κατάργησε τη δραχμή της από εθνικό νόμισμα και εισήλθε στη ζώνη του ευρώ. Αρα άλλοι, του Έλληνος πρωθυπουργού, αποφασίζουν περί των ισοτιμιών του ευρώ. Φοβούμαι δε ότι στην περίπτωση που αυτοί οι «άλλοι» αποφασίσουν την υποτίμηση του ευρώ εμείς εδώ θα το μάθουμε από τις εφημερίδες. Σιγά να μη μας ρωτήσει κανείς…

Και κάπως έτσι έμεινε ο ανασχηματισμός να τον πηγαίνουμε και να τον φέρνουμε, μέχρι να πραγματοποιηθεί πραγματικά, και τότε να διεκδικεί ο καθείς για τον εαυτό του το… «αποκλειστικό» – ότι τον είχε προαναγγείλει. Στο πλαίσιο αυτό, και επειδή βοούσε ο πέριξ του τριγώνου Σύνταγμα-Κολωνάκι-Σύνταγμα χώρος γραφείων και καφενείων ότι επίκειται, θέμα ημερών ή και ωρών ακόμη, ανασχηματισμός, βγήκα κι εγώ στη γύρα:

Θα γίνει ανασχηματισμός τις επόμενες ημέρες, το Σαββατοκύριακο ας πούμε; ρώτησα «αρμοδίως», πιο «αρμοδίως» δεν γίνεται, μην ψάχνεστε.

Οχι, εισέπραξα την ξερή, μονολεκτική, άρνηση.

Το «όχι» είναι για να μας αποκοιμίσετε και εν συνεχεία να αιφνιδιαστούμε; Τα κάνουν άλλωστε αυτά οι πρωθυπουργοί όταν είναι να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Κανένας δεν πρόκειται να σας αποκοιμίσει. Το Σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κρήτη, στα Χανιά. Με το αεροπλάνο της γραμμής, αν σας ενδιαφέρει.

(Εμάς προσωπικά, όχι. Μια φορά αποπειράθηκε και αυτός να πάει κάπου με στρατιωτικό ελικόπτερο και έπεσαν να τον φάνε. Φαντάζομαι θα είναι η τελευταία που το έκανε. Να σε συγκρίνουν με τον Κομμένο, δεν αντέχεται…)

του Γιώργου Παπαχρήστου από Τα Νέα

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr