Αεροσυνοδός μόλυνε πολλούς επιβάτες με ηπατίτιδα

17

Μία αεροσυνοδός των Αμερικανικών Αερογραμμών (American Airlines) φέρεται ότι έχει εκθέσει πολλούς επιβάτες διαφόρων πτήσεων στον ιό της ηπατίτιδας Α, σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ABC, μία από τις μολύνσεις έγινε σε πτήση από το Σαν Φρανσίσκο στο Σαρλότ. Εκεί το τμήμα Υγείας επικοινώνησε με 18 ντόπιους επιβάτες και τους έκαναν εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Α.

Ο ιός, συνήθως, μεταδίδεται από περιττώματα ή μολυσμένο νερό ή φαγητό. Η ασθένεια «χτυπά» το συκώτι και προκαλεί συμπτώματα γρίπης, μεταξύ των οποίων εξάντληση, πόνο στο στομάχι, ναυτία και ίκτερο στους ενήλικες. Τα παιδιά που είναι λιγότερο από έξι μηνών συνήθως δεν έχουν συμπτώματα.

Ο καλύτερος τρόπος προστασίας από την ηπατίτιδα Α είναι το εμβόλιο.

Η American Airlines , σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, δεν επιβεβαίωσε ότι μία από τις αεροσυνοδούς της διαγνώστηκε με ηπατίτιδα ή κάποια άλλη ασθένεια. Σε ανακοίνωσή της όμως αναφέρει ότι είναι σε επαφή με το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών και «θα συνεργαστεί μαζί τους σε ο,τιδήποτε χρειαστεί σε επίπεδο υγείας, ασφάλειας και σχετικά μέτρα».

Το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου σε δική του ανακοίνωση ανέφερε ότι η αεροσυνοδός είχε διάρροια κατά τη διάρκεια πολλών πτήσεων σε περίοδο που ο ιός θεωρείται μεταδοτικός, ενώ ήδη αναζητούνται άλλοι επιβάτες που έχουν ίσως μολυνθεί, για να ενημερωθούν.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr