Ισχυρή και χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε η Εθνική μπάσκετ, στο τελευταίο της φιλικό εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η υπολογίσιμη Βενεζουέλα νικήθηκε με το πειστικό 74-51 (ημίχρονο 36-25), το τρόπαιο του τουρνουά «Άτλας» κατέληξε σε ελληνικά χέρια και το πρόγραμμα των αγώνων προετοιμασίας ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα απρόοπτα.

O Γιάννης Aντετοκούνμπο παρουσίασε έναν ερεθισμό στο γόνατο και, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της ΕΟΚ, «αποφασίστηκε να μείνει εκτός για προληπτικούς λόγους». Δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ο MVP του ΝΒΑ αποθεώθηκε και σήμερα από τους Κινέζους φιλάθλους στην πόλη Σοουζού.

Η Εθνική εμφανίστηκε αρκετά εύστοχη από την περιφέρεια (10/25 τρίποντα), με πρωταγωνιστές τους Μάντζαρη, Κόνιαρη που διεκδικούν μία θέση στη δωδεκάδα. Πολύ καλά έπαιξε και ο Παπαγιάννης, ενώ η άμυνα ήταν και πάλι το πρωταρχικό όπλο.

Έπαιξαν απέναντι στη Βενεζουέλα οι Λαρεντζάκης 4(1), Καλάθης 11(1), Κόνιαρης 8(2), Μπουρούσης 12(1), Παπαγιάννης 10, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 11(3), Παπαπέτρου 6, Θ.Αντετοκούνμπο 3(1), Βασιλόπουλος 5(1).

Η αποστολή αναχωρεί σήμερα για την πόλη Ναντζίνγκ, όπου θα δώσει τους τρεις πρώτους αγώνες της. Η τελική 12άδα θα δηλωθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Παρασκευή, δύο μέρες πριν το πρώτο τζάμπολ της Εθνικής (Κυριακή στις 3μμ με το Μαυροβούνιο).