Nα προκαλέσει κίνητρο πρόκρισης στους παίκτες του ΠΑΟΚ επιχείρησε μέσω των δηλώσεών του για το παιχνίδι με τον Άγιαξ, ο προπονητής της ομάδας, Αμπέλ Φερέιρα.

Όπως ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός του «Δικεφάλου» στην κάμερα του διαδικτυακού τηλεοπτικού καναλιού της ΠΑΕ, PAOK TV …

https://www.facebook.com/PAOKFOOTBALL/videos/2248146745497085/

Λίγη ώρα μετά ο Πορτογάλος τεχνικός του «Δικεφάλου» μίλησε στους απεσταλμένους των ΜΜΕ αναφέροντας τα εξής: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία και μια πρόκληση για εμάς να γράψουμε ιστορία με την φανέλα του ΠΑΟΚ και να μπούμε στο Champions League. Σίγουρα κανένας δεν ήθελε αυτή την κλήρωση, αλλά για εμάς ο στόχος μας παραμένει ίδιος, να γράψουμε ιστορία και να μπούμε στους ομίλους».

Για τον υψηλό βαθμό δυσκολίας του αντιπάλου: «Ξέρουμε όλοι ποιος είναι ο αντίπαλος μας και πρέπει όλοι να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές το τεχνικό επιτελείο και ο κόσμος να έχουμε πίστη για να περάσουμε τον αντίπαλο».
Αν ο συγκεκριμένος αντίπαλος επηρεάζει τον σχεδιασμό: «Το πλάνο παραμένει το ίδιο κάνουμε την προετοιμασία μας ακολουθώντας το πρόγραμμα μας. Από την στιγμή όμως που ξέρουμε τον αντίπαλο μας και είναι η πρώτη μας επαγγελματική υποχρέωση θα δουλέψουμε πάνω σε κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Με κάθε ταπεινότητα ο Άγιαξ είναι το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι αλλά ο ΠΑΟΚ θα κάνει ότι είναι δυνατόν μέχρι τέλους και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση».
Κι ολοκλήρωσε σχολιάζοντας τη σειρά των αγώνων: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι που έχω ιδιαίτερη προτίμηση. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και θα τον αντιμετωπίσουμε και εντός και εκτός έδρας. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος, πίστη και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Είναι ευκαιρία και πρόκληση να γράψουμε ιστορία με την φανέλα του ΠΑΟΚ».