Με απώλειες έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, την ημέρα που ξεκίνησε την κατάθεσή του ο επικεφαλής της Federal Reserve Jerome Powell, ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως μπορεί να έρθει σύντομα μια μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 μειώθηκε 0,20% στις 387.15 μονάδες ενώ ο δείκτης Euro Stoxx 50 έπεσε 0,23% στις 3.501 μονάδες.

O γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε 0,51%, στις 12.373 μονάδες, ο FTSE 100 έπεσε 0,08% στις 7.530 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε πτώση πτώση 0,08% στις 5.567 μονάδες.

powered by Rubicon Project
Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός δείκτης ΙBEX 35 επίσης υποχώρησε κατά 0,23% ενώ ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB κέρδισε 0,73%.

Σήμερα, Τετάρτη ο Jerome Powell ξεκίνησε τη διήμερη κατάθεσή ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία δίνεται σε εξαμηνιαία βάση.

Ο Powell παραδέχτηκε ότι οι οικονομικές προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας δεν έχουν βελτιωθεί, ούτε και μετά τα ισχυρότερα των αναμενόμενων στοιχεία για την απασχόληση. Πλέον οι περισσότεροι επενδυτές αναμένουν μείωση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed.

Tην ίδια ώρα η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας καλά κρατεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε τα πυρά του στην Τερέζα Μέι με αφορμή τη δημοσίευση διπλωματικών τηλεγραφημάτων του πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουάσιγκτον.

Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές της Deutsche Bank κατέγραψε κέρδη 1,99% μετά την ανακοίνωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας σύμφωνα με το οποίο η γερμανική τράπεζα θα επικεντρωθεί περισσότερο στην εγχώρια αγορά.

Στην κορυφή του Stoxx 600 βρέθηκε η μετοχή της κατασκευάστριας τσιπ AMS, με άλμα 6%.