Η Ολλανδή ευρωβουλευτής εμφανίσθηκε στην συνέντευξη Τύπου της Pega έτοιμη να καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση επιρρίπτοντας ευθύνες για ένα παράνομο λογισμικό παρακολούθησης που δεν έχει προμηθευτεί καμία ελληνική αρχής,  όπως επισήμους και σε όλους τους τόνους έχουν ξεκαθαρίσει τα κυβερνητικά στελέχη. Τα όσα είπε χαρακτηριστικά όπως και η παρέμβαση της ευρωβουλευτού της Ν.Δ., Ελίζας Βόζενμπεργκ που αν μη τι άλλο έβαλε τα πράγματα στη θέση τους αδειάζοντας την Σόφι ιν΄τ Βέλντ.

Η Ολλανδή ευρωβουλευτής ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπλοκή και χρήση του παράνομου λογισμικού. Και προχώρησε ένα βήματα παραπάνω υποστηρίζοντας πως η χώρα δεν μπορεί να πάει σε εκλογές με ανοιχτό το θέμα αυτό. Ενστερνίστηκε δηλαδή πλήρως τη θέση του Αλέξη Τσίπρα που από την Κυριακή επιχειρεί να πλήξει θεσμούς και πολίτευμα αμφισβητώντας προκαταβολικά και για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών

Η τοποθέτηση όμως της Ελίζας Βόζεμπεργκ εξέθεσε την Σόφι ιν΄τ Βέλντ. Πώς; Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής απευθυνόμενη στην Ολλανδή ομόλογό της τόνισε πως προχωρά σε προσωπικές εκτιμήσεις καθώς και ότι δεν διαθέτει αποδείξεις, ούτε ενδείξεις όπως ανέφερε και ο επικεφαλής της επιτροπής Pega για να καταγγέλλει με αυτό τον τρόπο την κυβέρνηση.

Και τι απάντησε η Σοφί ιν΄τ Βέλντ μετά το δριμύ κατηγορώ που είχε εξαπολύσει; Ότι δεν διαθέτει αποδείξεις διότι δεν δίδονται στοιχεία από την ελληνική πλευρά. Ακόμη και αν ισχύει αυτό, της στιγμή που ο επικεφαλής της Επιτροπής αναφέρθηκε στην θετική συνεργασία που υπήρξε με τους εκπροσώπους και της ελληνικής κυβέρνησης, το γεγονός ότι δήλωσε πως δεν διαθέτει αποδείξεις εντείνει τα ερωτήματα για τη στάση της και τις κατηγορίες που εξαπολύει το τελευταίο τρίμηνο κατά της ελληνικής πλευράς.

Διότι όταν δηλώνεις πως δεν έχει αποδείξεις (ακόμη και αν αυτο το αποδίδεις στη στάση των ελληνικών αρχών) δεν μπορείς εκπροσώπωντας έναν θεσμό να προχωρείς σε τέτοιες αναφορές που εμπλέκουν ακόμη και το πολίτευμα που καθορίζει τις εκλογικές διαδικασίες και εγγυάται το αμετάβλητο των εκλογών από τη μεταπολίτευση και μετά. Χωρίς μάλιστα να ετέθη ποτέ ζήτημα…