«Πολιτικώς ανόητος» είναι σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο «όποιος συνδέει τη διαστροφή και τα ειδεχθή εγκλήματα με ιδεολογίες και κόμματα».

Ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ  ΚΙΝΑΛ με ανάρτησή του στο Twitter παίρνει θέση αναφορικά με την προσπάθεια μικροκομματικής και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης της τραγικής υπόθεσης της 12χρόνης στον Κολωνό θέτοντας με σαφήνεια τα όρια μεταξύ διαστροφής και ειδεχθών εγκλημάτων και ιδεολογίας ή κομματικής προτίμησης.

Η εξέλιξη αναφορικά με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται να συνομιλούσε σε πλατφόρμα ερωτικών ραντεβού με την 12χρονη κατέρριψε το αφήγημα που επιχειρήθηκε να στηθεί από στελέχη της αντιπολίτευσης και την ταύτιση του βιαστή Ηλία Μίχου, ο οποίος εξέδιδε επίσης το ανήλικο κορίτσι με την κυβερνώσα παράταξη και τα χιλιάδες μέλη της.

Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένου ότι, όπως αναφέρει και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ουδείς δύναται να ταυτίσει την ιδεολογία με τη διαστροφή και τα ειδεχθή εγκλήματα, αποτελεί πολιτική ανοησία η όποια σχετική προσπάθεια. Πολύ δε περισσότερο όταν γίνεται συνειδητά και κατ΄επανάληψη.

Υπενθυμίζεται πως, όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των προσώπων που συνομιλούσαν ή επιχειρούσαν ή και έκλεισαν ραντεβού με την 12χρονή, ήταν και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο μάλιστα η Κουμουνδούρου διέγραψε από μέλος του κόμματος, χωρίς όμως να δημοσιοποιήσει το όνομα, αν και επί σειρά ημερών εγκαλούσε την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές διότι δεν δίνουν στη δημοσιότητα όσους φέρονται να έχουν εμπλακεί.