Στο Τέξας των ΗΠΑ βρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος για να ενημερωθεί για τα μαχητικά αεροσκάφη, F-35.

Συγκεκριμένα το Fort Worth του Τέξας, επισκέφθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Σε ανάρτησή του  ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρει ότι στο Fort Worth «η Lockheed Martin παράγει το μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς F-35» και προσθέτει: «Ενημερώθηκα για τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν τις γραμμές συναρμολόγησης, βαφής, αρχικών, τελικών ελέγχων και πτητικών δοκιμών και για τους 3 τύπους του F-35 (A, B και C), όπου και ξεναγήθηκα από το προσωπικό της εταιρείας».

Ο κ. Φλώρος επισκέφθηκε και τη γραμμή πτητικών δοκιμών του εργοστασίου, «όπου φιλοξενούνται τα F-35 που ετοιμάζονται να παραδοθούν στους χρήστες τους».

«Μου έγινε», συμπληρώνει στην ανάρτηση ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, «σύντομη ενημέρωση για τις διεθνείς πωλήσεις του F-35 και τη διαλειτουργικότητα της χρήσης του σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Επίσης, ενημερώθηκε για την πορεία του προγράμματος εκσυγχρονισμού των μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην έκδοση Viper αλλά και για τον εκσυγχρονισμό των Αεροσκαφών Ναυτικών Επιχειρήσεων P-3B του Πολεμικού Ναυτικού μας.

«Στη γραμμή παραγωγής του F-35 σύντομα θα κυματίζει και η Ελληνική Σημαία», υπογραμμίζει, στην ανάρτησή του, ο κ. Φλώρος, επιβεβαιώνοντας ότι έρχεται η στιγμή που τα F-35 θα πετούν στους ελληνικούς ουρανούς για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στην ελίτ των μαχητικών αεροσκαφών 5ης Γενιάς, η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή μας και πέραν αυτής είναι εγγυημένη», καταλήγει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-35 θα αποτελέσουν καταλύτη για την ελληνική ισχύ στους ουρανούς του Αιγαίου, γεγονός που έχει θορυβήσει την Άγκυρα.

https://twitter.com/ChiefHNDGS/status/1547097792715362304?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1547097792715362304%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdirectus.gr%2Fsta-adyta-ton-f-35-o-a-geetha-stratigos-konstantinos-floros%2F