Κόντρα στο ρεύμα πάει ο Αλεξ Πατέλης ο οποίος εκτιμά ότι κάτι καλό μπορεί να βγει μεσοπρόθεσμα από αυτή τη νέα πολεμική κρίση. Υπολογίζει στην ευρωπαϊκή αντίδραση, ιδιαιτέρως στο ζήτημα αντιμετώπισης των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης.

Αναμένει ότι στις επόμενες Συνόδους Κορυφής θα υπάρξουν αποφάσεις που θα απαντούν στον Πούτιν, όπως χαρακτηριστικά λέει. Για την πληθωριστική έκρηξη της περιόδου επισημαίνει ότι δεν πρέπει να μένουμε στη συγκυρία αλλά να αξιολογούμε και το γεγονός ότι ζούμε πάνω από μια δεκαετία σε συνθήκες αποπληθωρισμού.

Ο ίδιος υποστηρίζει επίσης ότι το επενδυτικό κλίμα και ενδιαφέρον θα διατηρηθεί για την ελληνική οικονομία και σταδιακά θα πρέπει να αναμένουμε ότι θα εισέλθουμε σε έναν διαφορετικό κύκλο. Επιπλέον, δεν κρύβει ότι εν όψει αυτού του νέου κύκλου προτρέπει τους επιχειρηματίες που παραπονούνται ότι δεν βρίσκουν εργαζομένους να προσφέρουν καλύτερες αμοιβές και να αναζητήσουν προσωπικό σε ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες που μέχρι τώρα απέφευγαν να προσεγγίσουν.

Τους καλεί να απευθυνθούν σε νέους, σε γυναίκες και σε ώριμους ανέργους μεταξύ 55 και 65 ετών, που και δεξιότητες διαθέτουν και εμπειρίες κατέχουν. Με έκπληξη δε διαπιστώσαμε ότι τάσσεται υπέρ της αύξησης του βασικού μισθού τώρα, νωρίτερα δηλαδή από την 1η Μαΐου που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Τολμηρά και διαφορετικά όσα λέει ο κ. Πατέλης.

από τον Βηματοδότη