Περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας στις οποίες σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Κώστα Ζορμπά και Αλέξη Αλεξάκη, τον Αντιδήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, Γιώργο Σαγιά και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

 

Κατά την επικοινωνία που είχε ο Βουλευτής σήμερα το πρωί με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, ενημερώθηκε ότι ολόκληρο το νησί της Κέρκυρας τίθεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ παρατείνεται το συγκεκριμένο καθεστώς στις περιοχές όπου ήδη ισχύει.

Παράλληλα, ο Στέφανος Γκίκας έχει ήδη ζητήσει από τις ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών την εξασφάλιση έκτακτων χρηματοδοτήσεων για τους Δήμους Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Νότιας Κέρκυρας, προκειμένου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών   που προκλήθηκαν στις υποδομές.

Έχοντας αποκτήσει εικόνα για τις καταστροφές σε οικίες και επιχειρήσεις, ο κ. Γκίκας τόνισε ότι πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στην άμεση καταγραφή τους από κλιμάκια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τις επιχειρήσεις και από κλιμάκια των Δήμων για τα σπίτια, προκειμένου να ακολουθήσει η αποζημίωση των πληγέντων.

Στη δήλωσή του ο Βουλευτής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας και της Πολιτικής Προστασίας όλων των βαθμίδων για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να απεγκλωβίσουν πολίτες και να επέμβουν σε σημεία όπου υπήρχε κίνδυνος από την μεγάλη συγκέντρωση υδάτων. Υπογράμμισε ότι παρά την σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων και των τεραστίων υλικών ζημιών, στην Κέρκυρα ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες.