Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να απευθυνθεί διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό τις επόμενες ώρες από το Ντέλαγουερ. 

Σύμφωνα με πηγές από το επιτελείο του, το διάγγελμα αναμένεται το απόγευμα (ώρες Αμερικής). Ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το κατά πόσο θα έχει κριθεί η κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση με την οποία, αφού επαναλαμβάνει την επιχειρηματολογία περί νόμιμων και μη ψήφων, ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να φύγει αμαχητί από τον Λευκό Οίκο και είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο που έχει στη διάθεσή του.

«Από την αρχή είπαμε πως πρέπει όλες οι νόμιμες ψήφοι να καταμετρηθούν και όλες οι παράνομες ψήφοι να μην καταμετρηθούν. Παρόλα αυτά συναντήσαμε αντίσταση από τους Δημοκρατικούς σε αυτή τη βασική αρχή, σε κάθε βήμα. Θα κυνηγήσουμε αυτή τη διαδικασία με κάθε νόμιμο τρόπο για να διασφαλίσουμε πως ο αμερικανικός λαός έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Δεν θα σταματήσω ποτέ να μάχομαι για εσάς και για το έθνος μας», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η «μάχη» επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή σε τρεις πολιτείες: Την Πενσιλβάνια, την Τζόρτζια και τη Νεβάδα. Η επικράτηση σε κάθε μία από αυτές μπορεί να ανοίξει την πόρτα του Λευκού Οίκου στον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει εξασφαλίσει 264 από τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται (εφόσον τίποτα δεν αλλάξει στην Αριζόνα).