13ο Συνέδριο ΝΔ: Χαιρετισμός του γγ του ΕΛΚ, Αντόνιο Λόπεζ

by Achilles

Χαιρετισμό στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ απεύθυνε το πρωί του Σαββάτου (30.11.2019) ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντόνιο Λόπεζ.

Ο κ. Λόπεζ ξεκίνησε την ομιλία του καλημερίζοντας τους συμμετέχοντες -παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη- στα ελληνικά αλλά και έκλεισε την ομιλία του μιλώντας στα ελληνικά και λέγοντας “Ζήτω η Ευρώπη, Ζήτω η Ελλάδα”.

Μεταξύ άλλων, ο γγ του ΕΛΚ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη τη στάση της γειτονικής χώρας στα ζητήματα των διεκδικήσεων της στη Μεσόγειο.

Ταυτόχρονα σημείωσε πως “η νίκη μας στην Ευρώπη οφείλεται και σε εσάς. Στην Ελλάδα κερδίσατε πάνω από το 33% των ψήφων, 10 μονάδες παραπάνω από ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2014. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Υπό την δυνατή ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να κερδίσει ακόμα μια πιο ισχυρή εντολή στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, αγγίζοντας το 40% των ψήφων. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά για κόμμα του ΕΛΚ στην Ευρώπη”.

Ολόκληρη η παρέμβαση του κ. Λόπεζ:

“Σε ευχαριστώ Πρόεδρε Μεϊμαράκη.

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε, αγαπητέ Κυριάκο,

Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση σε μια τόσο ξεχωριστή περίσταση. Και σας ευχαριστώ όλους εσάς που συμβάλλατε στο να κάνουμε το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την προηγούμενη εβδομάδα στο Ζάγκρεμπ μία τόσο ξεχωριστή εκδήλωση.

Μια εκδήλωση που παρουσίασε το δυνατό όραμα που έθεσε η νέα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ούρσουλα βον ντερ Λάιεν, που έθεσες εσύ Κυριάκο, ως Πρωθυπουργός και Πρόεδρος κόμματος, αλλά και που έθεσαν και πολλοί άλλοι ηγέτες του ΕΛΚ.

Μια εκδήλωση που έφερε την εκλογή του νέου Προέδρου του ΕΛΚ, Ντόναλντ Τουσκ, καθώς και του νέου προεδρείου του ΕΛΚ, αλλά και την δική μου επανεκλογή στην θέση του Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου από την Νέα Δημοκρατία για την προσωπική στήριξη σας. Το εκτιμώ ιδιαίτερα.

Είναι ειλικρινά τιμή για εμένα, και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε εσείς αλλά και όλη η οικογένεια του ΕΛΚ. Θα είμαι πάντα στην υπηρεσία σας, για να εγγυηθώ την ενότητα και την επιτυχία μας, ενωμένοι. Και για να κάνω το ΕΛΚ την γέφυρα που θα ενώσει τις Βρυξέλλες με την πραγματικότητα εδώ στο τόπο σας και στις πολιτικές μάχες που αντιμετωπίζετε.

Ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαι όντως περήφανος είναι ότι στο ΕΛΚ δεν μιλάμε απλά για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, αλλά το κάνουμε πράξη! Διαφορετικά από τους Σοσιαλιστές, τους Κομμουνιστές, τους Μακρονιστές και άλλους.

Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί έναν δυνατό εταίρο του ΕΛΚ για την δημοκρατία σε αυτή την πολύ σημαντική χρονιά που ήταν το 2019. Σταθήκατε επάξια δίπλα μας στην Ευρωπαϊκή μας καμπάνια, καθ’ όλη την διαδρομή, ως θεματοφύλακας του ήθους και των αρχών του ΕΛΚ, και του ίδιου του εμβλήματος του κόμματος. Είστε ένα κόμμα που βασίζετε σε αρχές, γεμάτο ιδέες, με πρωτοποριακή και επαγγελματική επικοινωνία. Το διαπιστώσαμε αυτό ξεκάθαρα στην εκδήλωση της καμπάνιας μας στην Αθήνα, σε ένα γκρίζο βράδυ του Απρίλη, όταν, ευτυχώς, η βροχή αποφάσισε να αφήσει τον Μάνφρεντ και τον Κυριάκο στην ηρεμία τους, και γίναμε κοινωνοί ενός πραγματικά αξέχαστου παραδείγματος ένωσης, της Δύναμης του Μαζί- που ήταν άλλωστε και η καρδιά της καμπάνιας μας.

Ο κ. Μακρόν δεν υποστήριξε την δημοκρατική αρχή του επικρατέστερου υποψηφίου. Οι Σοσιαλιστές, που ήρθαν δεύτεροι, προσπάθησαν να πείσουν την Ευρώπη ότι με κάποιο τρόπο κέρδισαν τις εκλογές. Όχι, αγαπητοί φίλοι, εμείς, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κερδίσαμε τις Ευρωεκλογές. Η απόφαση 200 εκατομμυρίων ψηφοφόρων! Και η θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανήκει σε εμάς.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την νέα Πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα βον ντερ Λάιεν, μίας αφοσιωμένης ηγέτιδας του ΕΛΚ. Και είμαστε ακόμα πολύ προσηλωμένοι στην βελτίωση της Ευρωπαϊκής δημοκρατίας: με την ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και με την υπεράσπιση της αρχής του επικρατέστερου υποψηφίου για το 2024. Η Ούρσουλα βον ντερ Λάιεν και ο Ντόναλντ Τούσκ μοιράζονται αυτές τις δεσμεύσεις, μαζί με όλη την οικογένεια του ΕΛΚ.

Η νίκη μας στην Ευρώπη όμως οφείλεται και σε εσάς. Στην Ελλάδα κερδίσατε πάνω από το 33% των ψήφων, 10 μονάδες παραπάνω από ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2014.

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Υπό την δυνατή ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να κερδίσει ακόμα μια πιο ισχυρή εντολή στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, αγγίζοντας το 40% των ψήφων. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά για κόμμα του ΕΛΚ στην Ευρώπη.

Κερδίσατε μια απόλυτη πλειοψηφία! Αποδείξατε σε όλη την οικογένεια του ΕΛΚ ότι για μία ακόμη φορά, οι αρχές και οι πολιτικές του ΕΛΚ πάντα νικούν τους λαϊκιστές και στα αριστερά και στα άκρα δεξιά. Και πάντα πρέπει να ερχόμαστε εμείς και να μαζεύουμε το χάλι που αφήνουν. Όπως είπες και στο Ζάγκρεμπ Κυριάκο, ένας νέος αέρας αλλαγής φυσάει στην Ελλάδα: αέρας αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης, σταθερότητας και ανάπτυξης.

Ο λαός μίλησε.

Είναι εμφανές το δίδαγμα εδώ, ένα ξεκάθαρο υπόδειγμα. Το ΕΛΚ είναι ένα κόμμα σταθερότητας. Ένα ρεαλιστικό κόμμα- όπως είπες και για την Νέα Δημοκρατία- βασισμένο σε θεμελιώδεις παν-ευρωπαϊκές αξίες.

Σήμερα στην Ευρώπη αντιμετωπίζουμε μια ακραία πόλωση. Στο θέμα της μετανάστευσης, έχουμε εκείνους που επιθυμούν να κλείσουν την πόρτα σε όλους όσους έρχονται, ανεξαρτήτου της κατάστασης τους. Και έχουμε και εκείνους που θέλουν να τους φέρουν όλους, χωρίς κανένα κριτήριο.

Χαιρόμαστε που ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ένας μακροχρόνιος φίλος του ΕΛΚ, και ο νέος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για θέματα προώθησης του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, θα επιβλέπει αυτή την σημαντική πολιτική. Ο Μαργαρίτης είναι ένα λαμπρό παράδειγμα, μαζί με την Στέλλα Κυριακίδου από την Κύπρο, αλλά και όλους τους Επιτρόπους του ΕΛΚ και άλλους υψηλόβαθμους εταίρους σε πολλές συνεργασίες, μίας σταθερής και ισορροπημένης ηγεσίας που η πολιτική μας οικογένεια παρουσιάζει με συνέπεια εκ μέρους των Ευρωπαίων πολιτών.

Βλέπουμε ακόμα πόλωση στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Στην Ευρώπη σήμερα έχουμε εκείνους που διασχίζουν τον Ατλαντικό επειδή δεν θέλουν να νιώθουν ένοχοι παίρνοντας το αεροπλάνο. Και εκείνους που συνεχίζουν να λειτουργούν απαρχαιωμένες βιομηχανίες, και που αρνούνται να εισάγουν σύγχρονα περιβαλλοντικά κριτήρια.

Αγαπητοί φίλοι, εν μέσω όλων αυτών των διαφορετικών πολωμένων απόψεων, εμείς ως ΕΛΚ είμαστε το κόμμα που φέρνει την λογική προοπτική, τις λογικές λύσεις. Είμαστε η μόνη ισορροπημένη και λογική πολιτική δύναμη στην Ευρώπη. Και χαίρομαι που εσείς οι Έλληνες το αναγνωρίζετε, χάρη στην ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ως ένα απλό παράδειγμα, σχετικά με το κλίμα, η κυβέρνηση σας, Κυριάκο, έχει πάρει γενναίες αποφάσεις να κλείσει τα εργοστάσια λιγνίτη μέχρι το 2028, όπως περήφανα δήλωσες στο Ζάγκρεμπ. Ταυτόχρονα, προβληματίζεσαι και αφοσιώνεσαι στο να μην μείνει κανείς πίσω στο δρόμο προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Αυτό σημαίνει πραγματικά να ηγείσαι από το πολιτικό κέντρο. Αυτό σημαίνει να συνδυάζεις ρεαλιστικές λύσεις με τις αξίες του ΕΛΚ.

Κυρίες και κύριοι, έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη προς τους Ευρωπαίους πολίτες μας τώρα περισσότερο από ποτέ. Μια ενωμένη Ευρώπη χρειάζεται ένα ενωμένο ΕΛΚ. Μένω πιστός σε ότι είπα στο Ζάγκρεμπ: οι Σοσιαλιστές σύντομα θα εξαφανιστούν, και θα απορροφηθούν από τους Πράσινους. Οι φιλελεύθεροι θα απορροφηθούν από τον Μακρόν. Οι συντηρητικοί θα αυτοκαταστραφούν από το Brexit που δημιούργησαν. Και τα άκρα αριστερά και δεξιά θα αυτοκαταστραφούν εσωτερικά, από την αδυναμία τους να προσφέρουν ρεαλιστικές προτάσεις στα προβλήματα που τόσο λατρεύουν να καταγγέλλουν. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε η μόνη ελπίδα για την Ευρώπη και πρέπει να αναλάβουμε αυτόν τον ρόλο με αυτοπεποίθηση και περηφάνια.

Θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε επιθέσεις από τον τύπο για το ότι είμαστε η λογική κεντρο-δεξιά. Αυτό, φίλοι μου, δεν θα αλλάξει. Η δικτατορία της πολιτικής ορθότητας πάντα καταλήγει να χρησιμοποιείται εναντίων μας, και εμμέσως να στηρίζει τα αριστερά και λαϊκίστικα αφηγήματα, εκτός αν είσαι ο Μακρόν, ή ένας κρυφο-κομμουνιστής όπως ο Τσίπρας. Μπορούν να κάνουν και να λένε ό,τι θέλουν.

Όταν ο Μακρόν επέβαλε μεταναστευτικές ποσοστώσεις στην Γαλλία, μήπως ο τύπος του άσκησε κριτική; Όχι βέβαια. Όταν ο Τσίπρας κατέστρεψε το σύστημα υγείας της Ελλάδας, μήπως κανείς στον τύπο του άσκησε κριτική; και πάλι όχι.

Φίλες και φίλοι, δεν είμαστε λαϊκιστές. Αυτό κάνει την αποστολή μας πιο δύσκολη, αλλά κάνει και τις νίκες μας πιο ανταποδοτικές. Κάποιοι θα μας χαρακτηρίσουν ως βαρετούς και ανάξιους πρωτοσέλιδων. Ας είναι. Εμείς θα συνεχίσουμε την αποστολή μας, να υπερασπιζόμαστε την δημοκρατία, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, στην Ευρώπη και παραπέρα. Θα καταγγέλλουμε την δίωξη της ελευθερίας του τύπου όπου και αν συμβαίνει. Και θα σταθούμε δίπλα στην Κύπρο, στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, με όλη την οικογένεια του ΕΛΚ. Θα συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, που υποβαθμίζουν και τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Θεωρούμε ακόμα ως αυθαίρετες, παράνομες και μη αποδεκτές τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου του παράνομου Μνημονίου Συνεργασίας με την Λιβύη αλλά και την ρηματική διακοίνωση της Τουρκίας στον ΟΗΕ με συντεταγμένες μονομερώς ορισμένες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στις θαλάσσιες αυτές ζώνες.

Θα τα έκανε όλα αυτά η Αριστερά; Δεν νομίζω.

Κυρίες και κύριοι,

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού σηματοδότησε την άνοδο ενός νέου τύπου ηγετών του ΕΛΚ σε όλη την Ευρώπη. Σε μερικές μέρες, ο Σεμπάστιαν Κουρτζ θα γίνει ο Καγκελάριος της Αυστρίας. Στην Ισπανία, ο Πάμπλο Κασάδο είναι εν αναμονή πρωθυπουργός.

Όλοι αυτοί οι νέοι ηγέτες θα ανοίξουν σύντομα ένα νέο κεφάλαιο για τις χώρες τους, αλλά και για την Ευρώπη.

Μία Ευρώπη ευημερίας, ασφάλειας, και σταθερότητας.

Μία Ευρώπη νέων ευκαιριών για μια νέα γενιά Ευρωπαίων.

Μία Ευρώπη με περισσότερη Ελλάδα στην καρδιά της.

Μια Ευρώπη για όλους!

Ζήτω η Ευρώπη. Ζήτω η Ελλάδα!”

Σχετικα Αρθρα