13ο Συνέδριο ΝΔ: Χαιρετισμοί εκπροσώπων κομμάτων

by Achilles

Με ομιλίες εκπροσώπων κομμάτων άρχισαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ το πρωί του Σαββάτου (30.11.2019).

Από το ΣΥΡΙΖΑ απεύθυνε χαιρετισμό η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη, από το Κίνημα Αλλαγής ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, από το ΚΚΕ ο βουλευτής και υπεύθυνος του γραφείου τύπου, Γιάννης Γκιόκας και από το ΜΕΡΑ25 η βουλευτίνα, Σοφία Σακοράφα.

«Η προηγούμενη δεκαετία για την Ελλάδα ήταν αναμφίβολα η πιο δύσκολη της Μεταπολίτευσης, ήταν μία δεκαετία που χαράχτηκε βαθιά στη ζωή του κάθε πολίτη της πατρίδας μας και σε αυτό νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη στον χαιρετισμό της στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαφωνούν στα αίτια της κρίσης, διαφωνούν στο κατά πόσο ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε ήταν ο ενδεδειγμένος, διαφωνούν στο σχέδιο που θα πρέπει να έχει η χώρα από εδώ και πέρα, προκειμένου να μην ξαναζήσει ο ελληνικός λαός καταστάσεις που έζησε τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως είπε «έχουμε σίγουρα διαφορετική αντίληψη για λύσεις που πρέπει να δοθούν σε μία σειρά από θέματα που συνεχώς, λόγω της φύσης τους θα είναι πάνω στο τραπέζι. Εργασιακά, δημοσιονομικά, αναπτυξιακά, η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, οι σχέσεις πολιτών και επιχειρήσεων με το κράτος».

«Τα πολιτικά κόμματα υπάρχουν για να εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον και να βλέπουν τους πολίτες της χώρας τους να πηγαίνουν μπροστά» τόνισε στην ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Παύλος Χρηστίδης ως εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Χρηστίδης είπε πως σε στιγμές εξαιρετικά μεγάλης κρίσης το ΠΑΣΟΚ πριν περίπου 10 χρόνια επέλεξε να βάλει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και να πάει απέναντι σε αυτούς οι οποίοι δόμησαν μύθους γύρω από Greek statistics ή δήθεν αντιμνημόνια.

«Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να το ξεχνάμε όταν ονειρευόμαστε το που θέλουμε να πάμε αύριο. Διότι πράγματι υπάρχουν μια σειρά δεδομένων στα οποία μπορούμε να επιτύχουμε μια πολύ μεγάλη συναίνεση και συνεννόηση. Και αυτά τα ζητήματα είναι όλα αυτά τα οποία χαρακτηρίζουμε ως εθνικά ζητήματα, ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικό, δημογραφικό» είπε προσθέτοντας πως «έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε πίσω τους πολιτικούς συναισθηματισμούς και τον οπαδισμό στην πολιτική και το ανάθεμα γενικώς και αορίστως. Να δουλέψουμε για τον πολίτη, τη μεσαία τάξη, τους πιο αδύναμους, τους νέους που έχουν μια σειρά από εμπόδια στην κανονική καθημερινή τους ζωή και η ενασχόληση με την πολιτική τους μοιάζει κάτι το οποίο είναι ξένο» είπε χαρακτηριστικά.

Την εκτίμηση πως «κυοφορούνται πολύ σοβαρές αλλά και πολύ απρόβλεπτες εξελίξεις τόσο σε διεθνές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσουν τη χώρα μας ανεπηρέαστη», εξέφρασε ο Γιάννης Γκιόκας χαιρετίζοντας, εκ μέρους του ΚΚΕ, το 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΚΕ «παρά το κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργείται στο έδαφος της οικονομικής ανάκαμψης, η πραγματικότητα αλλά κυρίως η διαφαινόμενη δυναμική των εξελίξεων είναι μάλλον διαφορετική». Όπως είπε μάλιστα «προεόρτια αυτών των εξελίξεων ζούμε ήδη» αναφερόμενος σε προβλέψεις για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας με υπαρκτό τον κίνδυνο μίας νέας κρίσης, τεραστίων διαστάσεων εμπορικούς πολέμους και σφοδρές γεωπολιτικές συγκρούσεις, ανακατατάξεις σε συμμαχίες που μέχρι πρόσφατα φάνταζαν ακλόνητες.

Αναφερόμενος στο κόμμα του ο κ. Γκίοκας προσέθεσε:«Παρά τις μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, ξέρετε ότι το ΚΚΕ ακολουθεί πολιτική αρχών χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και τακτικισμούς. Το έχουμε επιβεβαιώσει πολλές φορές στο παρελθόν. Το δείξαμε και πρόσφατα στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης και σε άλλες κοινοβουλευτικές και όχι μόνο διαδικασίες. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον προσδοκώντας αντίστοιχη στάση και από τους πολιτικούς μας αντιπάλους».

«Στο ΜΕΡΑ 25 πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μόνη εγγύηση για τη δημοκρατία είναι η εξασφάλιση της δυνατότητας του πολίτη να ελέγχει άμεσα και αποφασιστικά την εκάστοτε εξουσία ώστε αφενός να νιώθει και να είναι ρυθμιστής της ζωής του και αφετέρου να αντιλαμβάνεται το βάρος αυτής της ευθύνης και να την αναλαμβάνει» τόνισε η Σοφία Σακοράφα εκπροσωπώντας το ΜεΡΑ25 στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ. Οπως είπε, αυτή την αντίληψη υπηρετούν μέχρι σήμερα οι προτάσεις του ΜεΡΑ25, στο νομοθετικό έργο της Βουλής, και με τελευταίο και κορυφαίο παράδειγμα τις προτάσεις του στη συνταγματική αναθεώρηση.

«Αυτή την αντίληψη υπηρετεί ειδικότερα η πρότασή μας για τα διαβουλευτικά συμβούλια κληρωτών και εκλεγμένων πολιτών, ένας πρωτοποριακός θεσμός που πιστεύουμε ότι δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να είναι διαρκώς πρωταγωνιστής και όχι απλά άπαξ αναθέτων. Και αυτό στη σημερινή ιδιαίτερα ρευστή και κρίσιμη συγκυρία είναι απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο για να νιώθει ο πολίτης ασφαλής. Η ασφάλεια είναι όντως ιερό δικαίωμα του πολίτη. Ως δικαίωμα όμως δεν επιβάλλεται αλλά παρέχεται» σημείωσε η βουλευτής του ΜεΡΑ25 προσθέτοντας πως « η παγκόσμια κρίση ανέδειξε ότι όσα θεωρούσαμε επιμέρους ανεξάρτητα προβλήματα του συστήματος που μπορούν να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και επηρεάζουν απόλυτα το ένα το άλλο».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα