Δύο μόλις βδομάδες πριν τις εκλογές για τις αρχαιρεσίες της νέας Διοίκησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, έρευνα πραγματοποιήθηκε από την OPINION POLL για λογαριασμό του airetos.gr.

Συγκεκριμένα, η έρευνα διερευνά την άποψη της κοινής γνώμης για το ποιος από όσους φέρονται ως υποψήφιοι θα πρέπει να αναδειχθεί Πρόεδρος της μεγαλύτερης Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της χώρας.

Αυτός που φαίνεται να προηγείται καθαρά σ΄όλα τα ερωτήματα που αφορούν στην αναγνωρισιμότητα, την δημοφιλία, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά και την προτίμηση της κοινής γνώμης, είναι ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με δεύτερο τον Δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, ενώ την τρίτη και τέταρτη θέση καταλαμβάνουν με διαφορά ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης.

Ασφαλώς τον τελικό λόγο τον έχει το εκλεκτορικό σώμα που αποτελείται από τους Δημάρχους και τους αντιπροσώπους όλων των Δήμων που εκλέγουν αυτές τις μέρες τα Δημοτικά Συμβούλια. Η άποψη πάντως της κοινωνίας είναι πολύ καθαρή, την στιγμή που καταγράφεται μία άγνοια για τον ρόλο και την ύπαρξη της Π.Ε.Δ.Α , κάτι που σημαίνει ότι η νέα ηγεσία της αναλαμβάνει πολύ σοβαρή υποχρέωση να κατοχυρώσει ένα πιο παρεμβατικό ρόλο της.