Σε μείζον εσωκομματικό πρόβλημα για τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα εξελίσσεται η υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, καθώς έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται οι φωνές σε κυβέρνηση, κόμμα, αλλά και στο στενό του περιβάλλον, που τον προτρέπουν να ξεκαθαρίσει άμεσα ο ίδιος το τοπίο ακόμη και αν χρειαστεί να διαρρήξει τις σχέσεις του με τον άνθρωπο που τον έβαλε στα σαλόνια της αριστερής εξουσίας.

Δηλαδή τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά, ο οποίος εδώ και μέρες δίνει μάχες επικοινωνιακής οπισθοφυλακής, προσπαθώντας να «απαξιώσει» τις αποκαλύψεις γύρω από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του επιστήθιου φίλου του και παλαιού του συμμαθητή, συνδέοντας την προβολή τους μόνο με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που βρίσκονται στη σφαίρα επιρροής του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη, ελπίζοντας πως με τον τρόπο αυτό θα πείσει τους «συντρόφους» του ότι υπάρχουν δόλια κίνητρα και στόχο έχουν να εξυπηρετηθεί η Ν.Δ.

Σήμερα το βράδυ θα είναι ίσως η πρώτη φορά που ο Α. Τσίπρας, υπό το βάρος των εσωκομματικών πιέσεων που δέχεται θα έχει την ευκαιρία να δώσει σαφείς απαντήσεις επί της συγκεκριμένης υπόθεσης που ταλανίζει το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα βρεθεί ενώπιον του Ν. Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντ1.

Πλέον στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αρκετοί που δεν αναφέρονται στο «Μανόλο» του Ν. Παππά, αλλά στο «Νικόλάκη» του Μ. Πετσίτη, δεδομένου πως με τα όσα σπουδαία έχουν αποκαλυφθεί για την πολυσχιδή δραστηριότητα του ο συγκεκριμένος «ιδιώτης» δεν ήταν απλώς ένας «τσαντοκουβαλητής» και «οδηγός» του Υπουργου Ψηφιακής, αλλά ένας ευέλικτος παράγοντας της επιχειρηματικής πιάτσας.

Η υπόθεση του Μ. Πετσίτη έχει μεταβληθεί και σε «όπλο» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κατά του Α. Τσίπρα, καθώς τα πρόσωπα που φροντίζουν να την κρατούν στο προσκήνιο της επικαιρότητας με τις απαντήσεις που δίνουν και οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με αυτές του Ν. Παππά, είναι κορυφαία στελέχη της ομάδας των 53 με πρώτο και καλύτερο τον άτυπο ηγέτη της Ε. Τσακαλώτο, ο οποίος προ ημερών με έναν δηλητηριώδη υπαινιγμό ανέφερε πως το Μ. Πετσίτη αν τον δω σε παράταξη υπόπτων στη ΓΑΔΑ δεν θα τον «αναγνωρίσω», αλλά και ο Γραμματέας της Κ.Ε του κόμματος Π. Σκουρλέτης, ο οποίος το Σαββατοκύριακο με συνέντευξη του στην εφημερίδα των Συντακτών σημείωσε: «Σίγουρα κάπου τον έχει πάρει το μάτι μου. Από εκεί και πέρα όλα είναι προς διερεύνηση. Εγώ καταλαβαίνω τις ευαισθησίες του κόσμου επειδή έχει περάσει πολλά τα προηγούμενα χρόνια, όταν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκιά τέτοιων πρακτικών, θέλει να δοθούν απαντήσεις. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι όσοι διαθέτουμε δημόσια αξιώματα».

Εν τω μεταξύ, με επίκεντρο την υπόθεση του Μ. Πετσίτη η κατάσταση αρχίζει να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο και να οδηγείται σε συζητήσεις που τον συνδέουν και με ένα ακόμη ζήτημα στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε ο Ν. Παππάς. Αυτό της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και τα όσα επακολούθησαν σε σχέση με τους επιχειρηματίες που εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια. Στη Χαριλάου Τρικούπη άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τους δημόσιους υπαινιγμούς στα όρια απειλητικών αποκαλύψεων που έγιναν από το γνωστό τηλεπαρουσιαστή και φερόμενο ως υποψήφιο με την Ένωση Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη Μ. Φουρθιώτη ότι «μέρος των χρημάτων από τις αγαραπωλησίες» τηλεοπτικών σταθμών μπορεί να κατέληξαν σε λογαριασμούς του Μ. Πετσίτη.
Κ.Γ.