Ερευνητές αναζητούν τρόπους για να φορτίζονται οι συσκευές µας από τις κινήσεις µας, αλλά και από τις λειτουργίες του οργανισµού µας
Εδώ και λίγες μέρες στο κέντρο του Ηρακλείου κάτοικοι και επισκέπτες της πρωτεύουσας της Κρήτης µπορούν να ξεκουράζονται και να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα στα νέα παγκάκια που τοποθέτησε ο δήµος της πόλης. Τα καινούργια παγκάκια λειτουργούν µε ηλιακή ενέργεια, διαθέτουν πλήρη ενεργειακή αυτονοµία και προσφέρουν στους χρήστες την επιλογή να φορτίσουν τις κινητές συσκευές τους και να περιηγηθούν στο ∆ιαδίκτυο µέσω σύνδεσης Wi-Fi ενώ ξεκουράζονται.
Πριν από λίγες εβδοµάδες ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, του περίφηµου ΜΙΤ, ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν µια νέα τεχνολογία µε την οποία καταργούνται οι µπαταρίες από τα κινητά τηλέφωνα και τη θέση τους παίρνει το… Wi-Fi. Οι ερευνητές δηµιούργησαν ένα πολύ λεπτό ηλεκτρονικό φύλλο το οποίο θα ενσωµατώνεται στα κινητά τηλέφωνα. To φύλλο αυτό θα συλλέγει τα ηλεκτροµαγνητικά κύµατα των δικτύων ασύρµατης σύνδεσης µε το Internet και θα τα µετατρέπει σε ενέργεια µε την οποία θα λειτουργεί το κινητό τηλέφωνο.