Μπορεί η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα να ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων παρομοιάζοντας τα Εξάρχεια με τη Μονμάρτη για να δείξει πόσο… μπροστά είναι η ταλαιπωρημένη περιοχή της Αθήνας, όμως φαίνεται ότι κι άλλοι έχουν την ίδια αντίληψη μ’ αυτήν.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, έσπευσε, το μεσημέρι της Κυριακής, με ανάρτησή του στο προφίλ του στο facebook να δηλώσει:

«Για να τελειώνουμε με το αστείο ότι η αριστερά, η “Ανοιχτή Πόλη”, ο Ηλιόπουλος και ούτω καθεξής έχουν “ανασφάλεια” να μιλήσουν για τα Εξάρχεια, ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Τα Εξάρχεια είναι μία από τις γειτονιές μας. Τις γειτονιές της δικής μας Αθήνας. Τις γειτονιές στις οποίες δεν χωράνε φασίστες, οργανωμένα -νόμιμα ή μη- οικονομικά συμφέροντα, σκοτεινές συμμορίες και φανερές διαπλοκές. Για μας τα Εξάρχεια από την αρχή είναι μια γειτονιά νεολαίας, ιδεών και τέχνης. Και για να το επιτύχουμε, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων δεν είναι βέβαια ούτε τα πλέον πρόσφατα επεισόδια – ξεκίνησαν στις 11 το βράδυ του Σαββάτου – στις παρυφές των Εξαρχείων, ούτε έχει ακούσει κάτι για την απόγνωση των κατοίκων της περιοχής.

Οπότε μάλλον δεν προκαλεί καμία έκπληξη η δήλωσή του όπως άλλωστε λόγω… αντικειμένου δεν πρέπει να προκάλεσε, πέρα από θυμηδίες στο διαδίκτυο, καμία άλλη αντίδραση και η σχετική δήλωση της κας Παπακώστα:

«Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες», ανέφερε μόλις πριν ένα 24ωρο.

Και στη συνέχεια τα social media πήραν φωτιά. Ανάμεσα σε άλλα σχόλια και αυτό του εκπροσώπου τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλου Χρηστίδη: «Αν τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας, τότε η Κατερίνα Παπακώστα είναι η Μαρία Αντουανέτα», σχολίασε με δηκτικό ύφος.

Ίσως λοιπόν δεν θα ενοχλήσει κάποιους αν ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρισθεί… Λουδοβίκος των Εξαρχείων!