Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει σε μείωση του επιτοκίου υπερημερίας για οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο ώστε αυτό να διαμορφωθεί στο επίπεδο του αντίστοιχου επιτοκίου το οποίο επιβαρύνει το Δημόσιο

Με δυσβάσταχτους τόκους υπερημερίας επιβαρύνονται φυσικά και νομικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, οι οποίες μήνα με τον μήνα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Το επιτόκιο ανέρχεται στο 8,76% και οι τόκοι αρχίζουν να «τρέχουν» από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης.

Η κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί για την υπερχρέωση του ιδιωτικού τομέα, αλλά φρόντισε να φέρει σχετική διάταξη που εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, να μειώσει το επιτόκιο για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Το περιόρισε στο μισό. Από το 6% στο 3% ετησίως. Επιπρόσθετα οι τόκοι για τα κρατικά «φέσια» τίθενται σε ισχύ από την επίδοση του δικογράφου, δηλαδή εφόσον υπάρξει δικαστική διένεξη.

Την οφθαλμοφανή αυτή αδικία δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με αποκλειστική του δήλωση στο «Manifesto».

Η δήλωση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει ως εξής:
«Άμεση προτεραιότητα μας είναι η εξίσωση των επιτοκίων για ληξιπρόθεσμα χρέη από και προς το Δημόσιο με στόχο να περιοριστεί δραστικά το βάρος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν να αποπληρώσουν εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αποκαταστήσει την αδικία αυτή προχωρώντας σε μείωση του επιτοκίου υπερημερίας για οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο ώστε αυτό να διαμορφωθεί στο επίπεδο του αντίστοιχου επιτοκίου το οποίο επιβαρύνει το Δημόσιο. Ίση μεταχείριση ιδιωτών και Δημοσίου για να πάμε, όλοι μαζί, επιτέλους την Ελλάδα μπροστά. Αξίζουμε καλύτερα».