Γνώριμο σπορ για τον κ.Τσίπρα, η υποτίμηση της νοημοσύνης του ακροατηρίου του. Με ύφος που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, λέει τα πιο απίθανα πράγματα και τα πιο χονδροειδή ψέματα. Το ίδιο έκανε και στο Γαλάτσι.

του Δημήτρη Τσιόδρα*
Σταχυολογούμε:
1. «Η μεγάλη παρακαταθήκη της πολιτικής αλλαγής τη δεκαετία του ’80 …Έτσι ακριβώς, συνέβη και πριν από τέσσερα χρόνια, το 2015. Και την δεκαετία του ’80, αλλά και το ‘15, ήταν η νέα γενιά που έκανε πράξη το «πρώτη φορά Αριστερά».
Επί 4 χρόνια ακούμε ότι από το 2015 έχουμε την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστεράς». Τώρα μαθαίνουμε ότι το 1981 είχαμε την πρώτη «πρώτη φορά αριστερά» και το 2015 είχαμε τη δεύτερη «πρώτη φορά αριστερά». Η ιστορία ξαναγράφεται για τις εκλογικές ανάγκες.
2. « …τώρα που βγάλαμε τη χώρα από το δύσβατο αυτό μονοπάτι των μνημονίων..,»
Μπορεί το ακροατήριο του στο Γαλάτσι να το πιστεύει, αλλά οι Έλληνες ξέρουν ότι από τα μνημόνια βγαίναμε το 2015, όταν ο κ.Τσίπρας και ο εκλεκτός του, Γιάνης Βαρουφάκης μας οδήγησαν στο γκρεμό και μας φόρτωσαν με τις ανοησίες τους (αυταπάτες τις λένε οι ίδιοι) ένα αχρείαστο μνημόνιο κι άλλα 100 δισ.
3. «Ενα χρόνο πριν, αυτή τη συνάντηση δεν θα μπορούσε να την φανταστεί κανείς».
Αυτό είναι αλήθεια. Προφανώς δεν θα μπορούσε να τη φαντασθεί κανείς. Ποιός θα μπορούσε να φαντασθεί ότι πολλοί από αυτούς που σπεύδουν τώρα να φωτογραφηθούν με τον κ.Τσίπρα, πριν από ένα χρόνο, δεν έχαναν ευκαιρία να επικρίνουν σφοδρότατα τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ κι ότι έσπευσαν να αντικαταστήσουν στο κάδρο τον κ.Καμμένο;
4. «Και σήμερα, νομίζω ότι μίλησε η καρδιά της προοδευτικής Ελλάδας…Φτάνει πια με το διχασμό.. Αξιέπαινη έκκληση ενότητας απέναντι σε όσους επιδιώκουν το διχασμό».
Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιος είχε ξεστομίσει το μνημειώδες «ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε» και ποιοι ακροδεξιοί νεοφιλελεύθεροι αποκαλούσαν τους πολιτικούς αντιπάλους τους «Γερμανοτσολιάδες» και «Νενέκους».
5. «Είμαστε εδώ για να υψώσουμε τείχος στη Χρυσή Αυγή και στις φασιστικές συμμορίες που σπέρνουν το τρόμο στους αδύναμους».
Καλή πρωτοβουλία. Είμαι σίγουρος ότι θα συνοδευτεί από τα κατάλληλα μέτρα ώστε να τελειώσει γρήγορα η δίκη της ΧΑ που κλείνει το 5ο έτος της και από τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να περιοριστεί η παράνομη δράση των συμμοριών όλου του πολιτικού φάσματος. Επίσης προσπαθώ να θυμηθώ με ποιούς ήταν αγκαλιά στις πλατείες των Αγανακτισμένων τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
6. «Δεν συμφωνώ με όσους από σας πολλές φορές βγαίνετε και λέτε, δεν έχουν πρόγραμμα. Έχουν πρόγραμμα. Και το πρόγραμμα είναι σαφές. Είναι οι θέσεις που αφορούν: Το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, την απορρύθμιση της εργασίας, τη συρρίκνωση των μισθών…τη διάλυση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος…οι θέσεις τους για εκτεταμένες απολύσεις στο δημόσιο τομέα».
Κοίτα να δεις τι θα πάθουμε αν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ και γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ψάχνω να βρω σε ποιο πρόγραμμα της ΝΔ είναι όλα αυτά, αλλά δεν τα έχω εντοπίσει ακόμη. Κάπου θα τα βρήκε ο κ. Τσίπρας, γιατί ως γνωστόν αυτά που λέει είναι πάντα πολύ σοβαρά και τεκμηριωμένα.

7. « …αλλά θα δώσουμε τη μάχη και με ένα οικονομικό κατεστημένο το οποίο κρύβεται πίσω από την κουρτίνα και θέλει την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ για να ηγεμονεύσει αυτό στα οικονομικά και πολιτικά πράγματα του τόπου».
Γενναία και δύσκολη μάχη στην οποία υποθέτω ότι θα βοηθήσουν οι γνωστοί αγωνιστές εναντίον του κατεστημένου κ.κ. Καλογρίτσας, Σαββίδης, Πέτρος Κόκκαλης, Λαυρεντιάδης, και κάποιες άλλες παλιές ή νέες «γάτες Ιμαλαϊων».

* Δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Αθηνών