Την πρόβλεψη ότι το βράδυ των αποτελεσμάτων στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα σηματοδοτεί τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται στις εθνικές εκλογές, έκανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκπομπή «Πάμε Αλλιώς» στην ΕΡΤ.

Ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ μιλώντας στον Τάκη Σαράντη εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση Novartis λέγοντας ότι πρόκειται για «αντίστροφο σκάνδαλο». Όπως είπε «Ανήγγειλε το σκάνδαλο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας το 2017, ενώ τον Φεβρουάριο του 2018, μια μέρα μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποστήριξε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Και τελικά, 14 μήνες μετά έρχεται το πόρισμα της εισαγγελίας διαφθοράς», ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία στοχοποίησε 10 πολιτικά πρόσωπα, τους κρέμασε στα μανταλάκια χωρίς να υπάρχουν στοιχεία», προσέθεσε ακόμα ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ.

«Παρόλα αυτά όμως η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει συγγνώμη. Ούτε από τα 10 αυτά πρόσωπα ούτε από τον ελληνικό λαό. Εάν περάσουν στον ελληνικό λαό ότι οι πολιτικοί τα παίρνουν κανένας δεν θα σέβεται την πολιτική ζωή του τόπου και τους θεσμούς».

«Έτσι όπως μεθοδεύει η κυβέρνηση την υπόθεση είναι στα ότι της παραγραφής. Εμείς θα ψηφίσουμε την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου». Μάλιστα ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπενθύμισε πως το 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως νέος βουλευτής τότε είχε ζητήσει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και υπέγραψαν τη πρόταση του μόνο 9 βουλευτές.

«Γιατί βγήκαν τα αποτελέσματα για τους μίσους και πόσες μέρες θα περιμένουμε για τους υπόλοιπους. Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο. Όλο αυτό είναι μεθόδευση του Αλέξη Τσίπρα για να μην συζητάμε για την Συμφωνία των Πρεσπών, το Μάτι, την Μάνδρα, τα 100 δις που υπερχρέωσε τον ελληνικό λαό ή τα προγράμματα που προτείνουν τα κόμματα».

Ολομέτωπη επίθεση στην ΕΡΤ

Ο στενός συνεργάτης του πρόεδρου της ΝΔ αναφέρθηκε και στην ΕΡΤ, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι «Τέσσερα χρόνια αυτό που συμβαίνει στην σημερινή ΕΡΤ έχει ξεπεράσει κάθε όριο», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «Ο ελληνικός λαός θέλει μια αξιόπιστη ενημέρωση», σχολιάζοντας σκωπτικά πως η ΕΡΤ διέκοψε τη ροή εκπομπής προκειμένου να μεταδώσει απευθείας το νέο κόμμα του κυρίου Τσιτουρίδη, ενώ δείχνει μόνο τα μπρίφινγκ του κυρίου Τζανακοπουλου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετέφερε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη
για μια πλουραλιστική και αντικειμενική δημόσια τηλεόραση. «Εμείς», είπε, «θα συνεργαστούμε με τους 2500 εργαζομένους της ΕΡΤ με όρους αξιοκρατίας και αξιολόγησης γαι να έχουμε μια δημόσια τηλεόραση ποιοτική και ευθέως ανταγωνιστική με τα ιδιωτικά κανάλια».

Τέλος αναφέρθηκε και στην υπόθεση Πετσίτη τονίζοντας ότι το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης έχει καταρρεύσει. «Η υπόθεση Πετσίτη είναι η επιτομή του σκανδάλου».