Ποινική δίωξη κατά του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, με αφορμή το «μπάζωμα» στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», η δίωξη αφορά μόνο το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, ένα αδίκημα το οποίο αρνείται ο πρώην περιφερειάρχης, ειδικά ως προς το σκέλος της «αλλοίωσης» του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Ο Κώστας Αγοραστίς έχει πει υποστηρίξει πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο στις εργασίες που έγιναν στον τόπο της τραγωδίας για να αποκατασταθούν οι συγκοινωνίες μετά την περαίωση της έρευνας των Αρχών.  

Ο Κώστας Αγοραστός παραπέμπεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας έπειτα από μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχαν καταθέσει 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας τον περασμένο Αύγουστο. Η μήνυση, που εστίαζε στην «απόφαση αγνώστων» να «αλλοιώσουν» το σημείο του δυστυχήματος, είχε προκαλέσει την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας ο οποίος παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα.