Την Κυριακή 3η Σεπτέμβρη το ΠΑΣΟΚ θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με μια σειρά από ειδικές θεματικές εκδηλώσεις, προκειμένου να αναδειχθούν οι προτεραιότητες και οι άξονες στους οποίους θα επικεντρωθεί η αντιπολιτευτική στρατηγική, με γνώμονα πάντα τις ευρωεκλογές, σε πρώτη φάση.

Στις 2 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί η έναρξη του διαρκούς συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που φιλοδοξεί να μείνει στη μάχη της Κεντροαριστεράς και να γίνει το νέο «ΠΑΣΟΚ», εκφράζοντας στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Η αλήθεια είναι ότι το επιχειρεί χρόνια χωρίς επιτυχία, όπως δείχνουν τα εκλογικά αποτελέσματα.

Από την άλλη μεριά, στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν πανέτοιμοι για έναν εορτασμό που θα στοχεύει αποκλειστικά στο να καταδείξουν ότι το κόμμα συνιστά τη μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση, ενώ θα δοθεί ειδικό βάρος στην παρουσία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου στα πολιτικά πράγματα της χώρας, αλλά και στις παρεμβάσεις που έγιναν για την ελληνική κοινωνία. Λόγω της εσωκομματικής διαδικασίας στον ΣΥΡΙΖΑ, φέτος στη Χαριλάου Τρικούπη φιλοδοξούν να είναι οι μόνοι που θα αναδείξουν την ιστορική πραγματικότητα, που όλες τις άλλες φορές προσπαθούσε να καπηλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να έχει κομματικά οφέλη. Κάποιοι θύμιζαν ότι ο… άχαστος ηγέτης άλλαζε μέχρι και τη φωνή του για να μοιάζει στον Ανδρέα.